DETALJNA PROGNOZA DO KRAJA NOVEMBRA I POČETAK DECEMBRA: Poznati meteorolog otkrio šta nas čeka! Mraznih dana će biti više, ali...
Foto: Nenad Kostić

vremenska prognoza

DETALJNA PROGNOZA DO KRAJA NOVEMBRA I POČETAK DECEMBRA: Poznati meteorolog otkrio šta nas čeka! Mraznih dana će biti više, ali...

Društvo -

U Srbiji će sutra stići novo naoblačenje koje će doneti sneg u planinskim predelima, dok će u subotu pre podne provejavati kratkotrajan sneg i u brdskim predelima, kaže za Kurir meteorolog Slobodan Sovilj.

- Kao što smo najavljivali danas će u Srbiji biti sunčano sa temperaturama od 13 do 17 stepeni Celzijusovih. Nastavljaju se česte promene vremena koje se nastavlja i u petak sa novim naoblačenjem sa kišom koje dolazi sa Jadrana. Međutim, ono će biti intenzivnije kad je pad temperature u pitanju pa će u planinskim predelima padati sneg, a u subotu pre podne kratkotrajne snežne padavine se očekuju i u brdskim predelima - ističe Sovilj i dodaje:

Slobodan Sovilj
foto: Kurir tv, Shutterstock

- Sa odlaskom naoblačenja na istok padavine prestaju i počinje razvedravanje. Do kraja novembra nastavlja se isti ritam sa čestim promenama vremena, naoblačenjima sa padavinama kiša i u brdsko planinskim predelima kiša i sneg pa će u planinskim predelima dolaziti i do stvaranja snežnog pokrivača.

sneg, aprilski sneg
foto: Nenad Kostić

Prema rečima meteorologa Sovilja ovaj novembar je topliji od proseka sa pozitivnim odstupnjem temperatura od dva stepena.

- Ni početkom decembra nema zahlađenja i snega i u nižim predelima. Temperature će biti u manjem postepenom padu pa će mrazni dani biti učestaliji i u nižim predelima dok će se na planinama sneg duže zdržavati. Padavine će biti česte, mesečna količina padavina za decembar se očekuje od 45 do 75 mm, a na planinama do 90 - zaključuje Sovilj.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

02:18

METEOROLOG OTKRIO KAD NAS ČEKA ZIMA JAČA OD PRETHODNIH! Mi to zovemo zakonitost ponovljivosti, a ona se dešava na svake 22 godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track