PARASTOS PATRIJARHU IRINEJU U HRAMU SVETOG SAVE! Oglasio se i patrijarh Porfirije: Srce široko, da se ne mogu postaviti granice!
Foto: TV Hram

sećanje

PARASTOS PATRIJARHU IRINEJU U HRAMU SVETOG SAVE! Oglasio se i patrijarh Porfirije: Srce široko, da se ne mogu postaviti granice!

Društvo -

Na današnji dan pre tri godine upokojio se patrijarh srpski Irinej u vojnoj kovid bolnici "Karaburma" od posledica koronavirusa​​​​​!

Povodom tri godine od upokojenja patrijarha Irineja episkop remezijanski Stefan služio je svetu arhijerejsku liturgiju u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, uz sasluženje sveštenstva i đakonstva i molitvenom prisustvu vernog naroda.

Posle svete liturgije, služen je parastos patrijarhu Irineju.

patrijarh Irinej, godišnjica
foto: TV Hram

- Kada govorimo o patrijarhu Irineju, u njegovoj ličnosti najjasnije postaju reči Hristove: Po čemu će vas poznati svet da ste moji učenici - po tome što ljubite, što volite jedni druge. Ko je imao jedan jedini kontakt sa patrijarhom Irinejem, mogao je da vidi jednostavnost, spontanost, neposrednost, ali u isto vreme i srce široko, široko da se ne mogu postaviti granice - napisao je na društvenim mrežama patrijarh srpski Porfirije o blaženopočivšem Patrijarhu Irineju.

Prvi čovek SPC podsetio je da se danas navršava tri godine od kada je Patrijarh Irinej usnuo u Gospodu.

- Vječnaja pamjat i Carstvo Nebesko blaženopočivšem Patrijarhu srpskom Irineju! - napisao je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track