OVAJ SLAVSKI OBIČAJ IZNERVIRAO JEDNOG SRBINA: Pitao kako da se spasi, dobio HIT savete - "E Boga mi, to se NE REŠAVA preko noći"
Foto: Shutterstock

OVAJ SLAVSKI OBIČAJ IZNERVIRAO JEDNOG SRBINA: Pitao kako da se spasi, dobio HIT savete - "E Boga mi, to se NE REŠAVA preko noći"

Društvo -

Vreme je slava, a to, pored obilnih ručkova i neizbežne rakije znači još nešto - srdačno pozdravljanje ne samo sa domaćinima nego i sa ostalim gostima uz nezaobilazno ljubljenje, i to po tri puta. Upravo ovaj poslednji deo jedan Srbin u potpunosti želi da izbegne.

Muškarac iz Srbije, koji se na Reditu potpisuje kao "Boban" potražio je savet od drugih kako i na koji način je najbolje izbeći ljubljenje na slavama.

Objašnjavajući da mnogi to ljubljenje prilikom čestitanja ne shvataju formalno, trudeći se svim silama da ga privuku i "izbalave", smatra da se tome mora stati na put, posebno sada, u doba raznih virusa.

Redit slava
foto: Printscreen/Reddit

"Kako izbeći ljubljenje na slavama?

Počelo je vreme slava, a Turci su nam pored drugih, ostavili i običaj ljubljenja prilikom dolaska, polaska, izlaska, zalaska i ne znam kad više ne, a u ovo vreme virusa, korona, gripova, a i inače, to nam nije baš neophodno. Osim ovoga, ono što mi posebno smeta, jeste što neki još uvek ne razumeju da je to ljubljenje formalno, a ne realno, pa se trude da te dobro privuku sebi i još bolje izbalave... Da ne dužim detaljima, kako izbeći?

Njegova objava je pored nekih realnih saveta ipak bila mesto za duhovite komentare.

"Pružiš ruku i kažeš prehlađen sam nešto da se ne ljubimo", "Odmaći se par koraka unazad odmah i ispružiti ruku", "Pravi imunitet. Nemoj biti mekan", "Kod baba, pružena ruka je najveća zamka. Onda te uhvate i krenu da te privlače kako bi te poljubile! Sa njima moraš da budeš pametniji ili brzi da ne stignu da odreaguju", "Najbolje da se umiješ rakijom kad stigneš kući i mirna ti glava", "E Boga mi se to ne rešava preko noći", "Evo opet ovi asocijalci što im srpski običaji ograničavaju slobodu da budu introvertni", bili su samo neki od komentara ispod ovog videa.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track