MINISTARKA KISIĆ POSETILA BLACE: Stvaranje još boljih uslova za decu u svakom delu naše zemlje je suština naših aktivnosti
Foto: Dejan Urošević

MINISTARKA KISIĆ POSETILA BLACE: Stvaranje još boljih uslova za decu u svakom delu naše zemlje je suština naših aktivnosti

Društvo -

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je opštinu Blace, koja je jedna od 52 lokalne samouprave u Republici Srbiji u kojima Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sufinansira projekte pronatalitetne politike.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je za rekonstrukciju školskih odeljenja u tri sela izdvojilo osam miliona dinara, rekla je ministarka Kisić, koja je obišla seosko odeljenja Osnovne škole „Stojan Novaković“ u Međuhani, koje će biti renovirano.

Darija Kisić Tepavčević
foto: Dejan Urošević

Stvaranje još boljih uslova za decu u svakom delu naše zemlje je suština naših aktivnosti, a sa ciljem da nam deca imaju srećnije i bezbrižnije detinjstvo, istakla je prof. dr Kisić, koja je u opštini Blace prisustvovala i obeležavanju 40 godina postojanja Predškolske ustanove „Naša radost“.

1 / 5 Foto: Dejan Urošević

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju će, prema njenim rečima, nastaviti da podržava aktivnosti lokalnih samouprava na unapređenju pronatalitetnih politika koje za cilj imaju da se širom Srbije rađa još više dece.

Predsednik Privremenog organa Opštine Blace Ivan Burgić zahvalio je ministarki Kisić i Ministarstvu na podršci u sprovođenju lokalnih pronatalitetnih mera, dodajući da je cilj rekonstrukcije tri seoska odeljenja da što više dece pohađa nastavu u ovim sredinama.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track