ZAVRŠEN SKUP RODITELJA DECE UBIJENE U RIBNIKARU: Traže da se izgradi memorijalni centar
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

ZAVRŠEN SKUP RODITELJA DECE UBIJENE U RIBNIKARU: Traže da se izgradi memorijalni centar

Društvo -

Roditelji dece koja ubijena u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, ali i drugi građani, okupili su se ispred škole, a zatim otišli do Vlade Srbije, a razlog je, kako su naveli, to što još ništa nije urađeno povodom inicijative dela roditelja da škola postane Memorijalni centar.

Okupljanje roditelja počelo je simbolično u 8.40 sati u vreme koje oni prepoznaju kao trenutak kada je počela pucnjava u školi. Naglašavaju da je ideja okupljanja da se iskaže potreba za dostojanstvenom memorijalizacijom i za obnovom školske zajednice na temeljima ljudskosti i solidarnosti.

OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar, okupljanje roditelja, sveće
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Deo roditelja pokrenuo je inicijativu da škola postane Memorijalni centar, dok je drugi deo stava da se samo učionica i njen prilaz memoralizuju. Roditelji ubijene dece nezadovoljni su i odlukom koju je Savet roditelja doneo pre nekoliko dana, odnosno time što njihov predstavnik, čije drugo dete i dalje ide u tu školu, nije izabran za Školski odbor.

Okupljeni su upalili sveće ispred ulaza u školu iz ulice Kralja Milutina.

Roditelji su posle okupljanja ispred škole "Vladislav Ribnikar" krenuli ka Vladi Srbije. Kako je rekao otac jedne od ubijenih učenica, roditelji nisu imali nameru da ih bilo ko u Vladi primi, niti je to bio njihov zahtev, samo očekuju da se isprave greške napravljene posle 3. maja.

Nakon toga roditelji su se razišli.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track