"ISPRAVITE GREŠKE NAPRAVLJENE NA DAN MASAKRA" Roditelji ispred zgrade Vlade: Nisu imali nameru da ih prime, VEĆ DA UKAŽU NA OVO
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"ISPRAVITE GREŠKE NAPRAVLJENE NA DAN MASAKRA" Roditelji ispred zgrade Vlade: Nisu imali nameru da ih prime, VEĆ DA UKAŽU NA OVO

Društvo -

Roditelji dece koja su tragično izgubila živote u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" okupili su se juče ispred zgrade Vlade Srbije sa porukama "Treći maj i dalje traje", a povodom inicijative grupe roditelja da škola postane Memorijalni centar.

Razlog njihovog okupljanja je i nezadovoljstvo odlukom Saveta roditelja da predstavnik roditelja nastradale dece ne bude izabran za člana Školskog odbora,iako Vlada Srbije smatra da u Savetu treba da budu roditelji ubijene dece.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Okupljanje roditelja počelo je simbolično juče u 8.40 ispred škole da bi se zatim zaputili ka zgradi Vlade. Deo roditelja pokrenuo je inicijativu da škola postane Memorijalni centar, dok je drugi deo stava da se samo učionica i njen prilaz posvete ovoj tragediji.

- Ali nije poenta u memorjalnom centru, poenta je u tome da se ne prave greške. Memorjalni centar treba deci, unucima, vama, društvu - rekao je Branko Anđelković, otac ubijene devojčice.

Inače, Branko Anđelković je poslednjih dana privukao veliku medijsku pažnju jer nije izabran za člana Školskog odbora, iako je država uputila molbu i zahtev Savetu roditelja da otac poginule devojčice Mare, bude član Školskog odbora, što je potvrdio i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ALEKSANDAR VUČIĆ

Država Srbija uputila je molbu i zahtev Savetu roditelja da prihvate tog čovega za člana školskog odbora. Savet roditelja nije želeo da prihvati i da donese tu odluku. I sad ti roditelji kažu, mi samo želimo da država sama radi svoj posao oko memorijalnog centra, što mi već radimo svakako i to dogovoru sa njima

Okupljeni roditelji,kako navode, nisu imali nameru da ih bilo ko u Vladi primi, niti je to bio njihov zahtev, samo očekuju da se isprave greške napravljene posle 3. maja.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Kurir.rs / L. Majer

Bonus video:

00:41

Radovi na adaptaciji dela škole Vladislav Ribnikar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track