RIBNIKAR ĆE IMATI MEMORIJALNI CENTAR Đukić Dejanović: Dinamika odlučivanja i kako će izgledati odluka je roditelja i stručnih lica
Foto: Nemanja Nikolić

RIBNIKAR ĆE IMATI MEMORIJALNI CENTAR Đukić Dejanović: Dinamika odlučivanja i kako će izgledati odluka je roditelja i stručnih lica

Društvo -

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je da će deo Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u kome se u maju dogodila tragedija, biti Memorijalni centar.

Kako ističe, dinamika odlučivanja i samo odlučivanje o tome kako će izgledati, odluka je roditelja i stručnih lica, kao i drugih strana uključenih u ovaj proces.

Upitana da li ima izgleda da memorijalni centar bude izgrađen s obzirom na to da su roditelji učenika te škole, juče sa protesta koji su organizovali, uputili pitanje zašto to nije urađeno i sedam meseci nakon tragedije, ministarka je rekla:

"Ne samo da ima izgleda da će biti izgrađen, već je to opredeljenje, ali idejno i kako će tačno izgledati taj memorijalni centar, to će odlučivati roditelji sa stručnjacima odnosno sa onima koji su najkompetentniji da se svima u svetu pošalje poruka da se takav užas više nikada i nigde ne dogodi", rekla je Đukić Dejanović.

Ministarka je dodala da je razgovarala sa ambasadorkom Norveške jer su i oni imali sličnu tragediju, i pitala kojom dinamikom je to išlo kod njih, jer je od njihove tragedije prošlo 12 godina.

"Vrlo je to slojevito da bi moglo da se nađe najbolje rešenje, ali Vlada Srbije vrlo čvrsto stoji iza toga da ćemo negovati sećanje na tu decu i biti uvek tu uz roditelje", rekla je Đukić Dejanovićeva.

Na pitanje novinara kako Savet roditelja "Ribnikara" nije izglasao oca ubijene devojčice Branka Anđelkovića za člana Školskog odbora te škole, uprkos preporuci države, ministarka je rekla da je ona potpisala tekst u kom je tako nešto sugerisala, ali da država ne može da utiče na Savet roditelja.

Kurir.rs/agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track