DECA IGRAJU FOLKOR U KRIPTI CRKVE! Nekad problematični u školama, danas su odlični đaci: EVO KAKO SU SE PREPORODILI (VIDEO)
Foto: Kurir TV

kurir tv

DECA IGRAJU FOLKOR U KRIPTI CRKVE! Nekad problematični u školama, danas su odlični đaci: EVO KAKO SU SE PREPORODILI (VIDEO)

Društvo -

"Kaznena mera" za decu obično obuhvata neku vrstu fizičkog rada ili zabrane. Međutim, ovo nije jedini način da se na decu utiče da postanu bolji ljudi.

Kulturno umetničko društvo "Folklor je više od igre" napravio je program pri crkvi "Nije lako, ali može svako. Pokreni se, oceni se" gde pored stalnih polaznika, dolaze i deca koja imaju problem sa ponašanjem i ocenama u školi.

Cilj im je da pored negovanja kulture, tradicije i običaja našeg naroda sklone decu sa ulice.

Vid disciplinske mere gde je fokus na tradiciji i igri, pomaže deci da steknu pravu emociju, mnogo ljubavi i pažnje, kao i da se usmere na pravi put. Deca koja su deo folklora uživaju u druženjima i bezbrižnim danima.

folklor
foto: Kurir TV

- Pre svega igra, druženje i zabava. Raspoloženiji sam dosta i veseliji - kaže gimnazijalac Veljko Obrović.

- Mnogo lepše nego pre igranja. Nekako sve ono što me muči, odigram i onda me prođe. Učim neke nove stvari ovde i osećam se ponosno kada nešto naučim - pridružila se Milica Božović.

Srednjoškolci koji su zavoleli folklor kažu da su se u program uključili zbog loše ocene iz vladanja i problema koje su pravili na časovima u školi. Obaveze koje su stekli dovele su do napretka.

02:18

DECA IGRAJU FOLKOR U KRIPTI CRKVE! Nekad problematični u školama, danas su odlični đaci: EVO KAKO SU SE PREPORODILI

- Kulturniji sam i više ne pravim probleme u školi - priznaje Veljko.

Prvenstveno je saradnja ovog društva krenula sa Sedmom beogradskom gimnazijom, a kasnije i sa ostalim srednjim i osnovnim školama. Kako kaže Sandra Budimir, deca se raduju kada dodju na folklor, a ukoliko postoji neki problem svi ga zajedno rešavaju.

Sandra Budimir
foto: Kurir TV

- Mi imamo ovde dece koja su sa neke dvojke iz vladanja došla do petice. Znači, sad su i odlični đaci - kaže Sandra Budimi, direktor KUD "Folklor je više od igre".

Podrška ovom programu dolazi i od crkve.

Anđela Budimir
foto: Kurir TV

- Imamo veliku podršku od starešine hrama, oca Jovana, od koga smo dobili poziv da držimo probe u kripti crkve svetog Pantelejmona. On je u nama video veliku želju da pomognemo deci, da ih sklonimo sa ulice i da pronađu gde se osećaju najlepše - dodala je Anđela Budimir, koordinator u ovom KUD.

Svi se jako brzo uklope, a iz društva se trude da im pokažu da oni nisu neprijatelji već neko ko želi da im pomogne. Ipak, najvažnija stvar je da folklor zbližava ljude.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/Tamara Stanković

Bonus video:

01:44

BEBA S JOVANKOM PONOVILA SVOJ PLES SA KSENIJOM PAJČIN IZ SPOTA OPOJNI SU ZUMBULI Dragana bi sad pala u nesvest da nas vidi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track