NISU SE PLAŠILI ZA SVOJE ŽIVOTE I TU SU BILI KAD JE NAJTEŽE: Heroji kovid pandemije u Užicu potpisali ugovore o stalnom zaposlenju
Foto: RINA

NISU SE PLAŠILI ZA SVOJE ŽIVOTE I TU SU BILI KAD JE NAJTEŽE: Heroji kovid pandemije u Užicu potpisali ugovore o stalnom zaposlenju

Društvo -

Radnici angažovani tokom pandemije kovida u ustanovama Zdravstvenog centra Užice potpisali su ugovore o stalnom zaposlenju. Za njih je u užičkom Domu zdravlja priređen prijem kom su prisustvovali gradonačelnica Užica dr Jelene Raković Radivojević, načelnik Zlatiborskog okruga Desimir Popović i direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić.

Podsetivši da su ulaganja u zdravstvo u poslednjih nekoliko godina najveća u istoriji Srbije, direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić, naglasila je da sve to ne bi imalo značaj da nije zdravstvenih radnika, heroja koji su nosili skafandere danima i svoje porodice nisu viđali mesecima. Njih kako je dodala, država nije zaboravila i ovi ugovori o stalnom zaposlenju samo su jedan od načna da im se oduži za hrabrost i posvećenost koju su pokazali tokom pandemije kovida 19.

bolnica, lečenje, kovid, koronavirus, kiseonik
foto: Shutterstock

- Nastavlja se sa povećanjem plata koje su od 2012. do danas uvećane za 111 odsto lekarima a za 138 posto sestrama. Takođe, zapošljavamo i dalje, a ako je neko ostao nezaposlen iz perioda kovida, biće zaposlen. Novina je da će se organizovati državne stipendije zdravstvenim radnicima kako bi mogli da se usavrše zbog savremene opreme i inovativnih lekova”, rekla je Radojević Škodrić.

Gradonačelnica Užica istakla je da je i lokalna samouprava u proteklih nekoliko godina konstantno ulagala u svoje zdravstvene ustanove. U vreme kovida obezbeđen je i opremljen prostor za kovid bolnicu, pružena je finansijska podrška za nabavku neophodne opreme i smeštaj zdravstvenih radnika koji su dolazili iz drugih opština i gradova.

- Ne plašeći se za svoje živote dali ste nemerljiv doprinos onda kada je to bilo najpotrebnije svim građanima Užica celog Zlatiborskog okruga. Ovo je istovremeno i još jedan dokaz da živite u državi koja brine o vama i kojoj su ljudi na prvom mestu. U vremenu posle kovida krenuli smo u rekonstrukciju i sređivanje objekata pa je potpuna rekonstrukcija urađena u Zdravstvenoj ambulanti u Sevojnu, u narednim danima bićemo u prilici da otvorimo i potpuno novi antituberkulozni dispanzer, a jednaku pažnju posvećujemo i seoskim ambulantama, naglasila je Raković Radivojević.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track