KASARNA U VALJEVU Održano polaganje zakletve generacije decembar 2023
Foto: www.mod.gov.rs

KASARNA U VALJEVU Održano polaganje zakletve generacije decembar 2023

Društvo -

Danas je održano polaganje zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "decembar 2023", u kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu.

polaganje vojničke zakletve
foto: www.mod.gov.rs

Nikola Tojičić iz Pećinaca kaže da se na dobrovoljno služenje vojnog roka odlučio jer je to bio njegov dečački san.

- Osim toga, oduvek je bila prisutna i želja za usavršavanjem, ali i da radim u vojnoj policiji. Svi koji žele da dođu u vojsku treba da znaju da ovde mogu da nauče određene životne veštine, šta je disciplina, a šta drugarstvo – ističe Nikola Tojičić.

Da se u vojnom sistemu najviše vrednuju red i disciplina potvrdila je Antonija Petrović iz Kragujevca. Ona je naglasila da joj je služenje vojnog roka bila dugogodišnja želja.

- Oduševljena sam načinom na koji funkcioniše vojska. Zna se kada se šta radi, sve je organizovano i sve je jako dobro uigrano. Moram reći da nikad nisam bila srećnija. Očekujem da posle današnje zakletve bude sve bolje i bolje – rekla je Antonija i pozvala mladiće i devojke da se prijave, jer u kolektivu kao što je vojska podrška je uvek prisutna.

Katarina Mijajlović iz Niša istakla je da je oduvek želela da bude vojno lice, iako se niko u porodici nije bavio vojnim pozivom i dodaje da je društvo koje vojnici ovde steknu glavna podrška i vetar u leđa kako bi svi istrajali do kraja.

Bonus video:

00:51

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track