NOĆAS MRAZ, A ONDA PREOKRET: Dolazi toplije vreme! Narednih dana PROLEĆNE temperature
Foto: Petar Aleksić

vremenska prognoza

NOĆAS MRAZ, A ONDA PREOKRET: Dolazi toplije vreme! Narednih dana PROLEĆNE temperature

Društvo -

Tokom noći slab mraz, po nizijama, kotlinama i dolinama reka formiranje magle koja će smanjivati vidljivost na manje od 500 m, najavio je večeras Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Posle obilnije kiše i prodora hladne vazdušne mase, sledeća tri dana će obeležiti visoka temperatura.

Kišna epizoda prethodnog dana uslovila je veći sneg na planinama južne Srbije. Na planinama iznad 1.000 m nadmorske visine ima pola metra snega.

RHMZ
foto: RHMZ

Jak anticiklon će iznad velikog dela Evrope usloviti stabilno vreme i pozitivna temperaturna odstupanja od oko 10°C.

- U Srbiji bi se magla u nizijama mogla duže zadržati, sa temperaturama blizu 0°C, a u slučaju razbijanja magle, ona bi porasla na oko i preko 10°C. U regionu planina će, takođe, temperatura biti u značajnijem plusu. Na najvišim planinama oko 10°C uz topljenje aktuelnog snega.

Sneg je danas najviše padao na Brezovici, Kukavici, Vlasini i Goliji.

U nedelju i početkom naredne sedmice suvo i pretežno sunčano. U toku noći i jutra u nižim predelima ponegde može doći do formiranja magle i niske oblačnosti. Ujutru mestimično mraz, dnevna temperatura u postepenom porastu, hladnije će biti gde se duže zadrži tmurno, preneo je Informer.

Vodostaji na Dunavu kod Bezdana 17. decembra, kod Novog Sada i Slankamena 18. decembra, kod Pančeva 20. decembra, na Tisi kod Titela 18. decembra, a na Savi kod Šapca 19. decembra će dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava, navodi se na sajtu RHMZ-a.

Kurir.rs/Novosti

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track