PALO POMIRENJE OCA I SINA: Slika pokazuje nešto što se u istoriji Karađorđevića do sada nije desilo! Evo šta će da usledi uskoro!
Foto: Kancelarija princa Filipa

KONAČNO

PALO POMIRENJE OCA I SINA: Slika pokazuje nešto što se u istoriji Karađorđevića do sada nije desilo! Evo šta će da usledi uskoro!

Društvo -

- Ove nedelje nas je u našem domu, posetio moj otac, prestolonaslednik Aleksandar, i upoznao svoju unuku, a ujedno i najmlađeg člana kraljevske porodice, našu ćerku princezu Mariju. Ova fotografija obeležava značajan događaj u istoriji dinastije Karađorđević: tri generacije, u direktnoj naslednoj liniji ujedinjene na jednom mestu po prvi put. Nešto što se u istoriji dinastije Karađorđvić do sada nije desilo - saopštio je princ naslednik Filip Karađorđević i dodao:

Filip Karađorđević
foto: Kancelarija princa Filipa

Ovakvi trenuci nas podsećaju na trajne vrednosti koje nas vezuju, ne samo kao porodicu, već kao članove *dinastije* bogatog nasleđa vođstva i otpornosti. U ovim teškim vremenima, od suštinskog je značaja očuvati ove vrednosti i vrline. Suština monarhije je u kontinuitetu i stabilnosti koju obezbeđuju naše naredne generacije. Posvećenost našoj deci, usmeravanje i uključivanje u naš životni put, ključni su za prosperitet nacije i nasleđa.

- Složili smo se da je važno da, s obzirom da svi živimo u Beogradu, moj otac posveti više vremena svojim unucima, da se sa njima zbliži i tako obezbedi zdrav kontinuitet dinastije, nadam se, u domu koji je za svoje potomke na Dedinju od ličnih sredstava sagradio moj pradeda Kralj Aleksandar I. I verujem da će taj trenutak uskoro doći- saopštio je princ Filpip.

Na fotografiji nema princeze Katarine, supruge prestolonaslednika Aleksandra i princeze Danice, supruge princa naslednika Filipa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja