DANAS JE BADNJI DAN PO GREGORIJANSKOM KALENDARU: Svečana Božićna misa služi se u ponoć
Foto: Kosovo online printscreen

najradosniji hrišćanski praznik

DANAS JE BADNJI DAN PO GREGORIJANSKOM KALENDARU: Svečana Božićna misa služi se u ponoć

Društvo -

Rimokatolička crkva, protestantske i anglikanske crkve, kao i neke pravoslavne koje su prihvatile novo računanje vremena, proslavljaju Badnji dan i Badnje veče najavljujući sutrašnji Božić, praznik rođenja Isusa Hrista.

U Prištini će Prizrensko-prištinska biskupija prirediti svečani Božićni prijem u Sabornoj crkvi „Svete Majke Tereze“, dok će božićni program početi u 23.30 časova, prenosi Kljan Kosova.

Svečana Božićna misa koju će služiti biskup Dode Đerđi počeće u ponoć.

Gojković čestitala Božić po gregorijanskom kalendaru

Ministarka kulture Maja Gojković čestitala je danas Božić hrišćanskim vernicima u Srbiji koji taj praznik slave po gregorijanskom kalendaru."Čestitam svim građanima naše zemlje veliki praznik Hristovog rođenja. Neka božićni duh bude podsetnik na značaj zajedništva, ljubavi, poštovanja različitosti i svih vrednosti uz koje jedino i kao pojedinci i kao društvo možemo savladati sve izazove na putu napretka", navela je Gojković u čestitki.

Poželela je vernicima da jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika provedu sa najmilijima u zdravlju, slozi, radosti i blagostanju, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Kurir.rs/Kosovo online/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track