"PRVO DAVANJE KRVI JE VATRENO KRŠTENJE!" Stojadinović za Kurir: Posle par davanja shvatite da će ta krv NEKOME SPASITI ŽIVOT
Foto: Kurir televizija

KURIR TV

"PRVO DAVANJE KRVI JE VATRENO KRŠTENJE!" Stojadinović za Kurir: Posle par davanja shvatite da će ta krv NEKOME SPASITI ŽIVOT

Društvo -

Zaječarski Crveni krst u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, tokom ove godine realizovao je 53 akcije dobrovoljnog davanja krvi u kojima je prikupljeno više od 1.900 jedinica krvi.

Igor Stojadinović, predsednik Nezavisnog sindikata policije Zaječar, u uključenju za jutarnji program otkrio je kolika je važnost davanja krvi, a pored toga on je u toku razgovora i sam davao krv.

- Shodno tome da sam skoro dve i po decenije u okviru dobrovoljnog davalaštva krvi. Samo to prvo davanje je vatrenog krštenja, posle toga jednostavno i organizam, a i na psihološkom planu davalac, dobio je punu afirmaciju da nastavi sa konstantnim davanjem i nema tu nekih posebnih prepreka. Ništa ne boli, jednostavno, posle par davanja shvatite da radite jednu veoma bitnu životnu stvar. Shvatite da će vaša krv na kraju završiti kod nekoga kome će možda spasiti život i kome je najpotrebnije u tom momentu - rekao je Stojadinović i dodao:

04:09

SAMO PRVO DAVANJE KRVI JE VATRENO KRŠTENJE! Stojadinović za Kurir: Posle par davanja shvatite da će ta krv NEKOME SPASITI ŽIVOT

- Nezavisni sindikat policije u saradnji sa bratskim udruženjem veterana posebnih jedinica policije, konstantno tri puta godišnje organizuje akcije na području grada Zaječara. Prva akcija je u okviru obeležavanja početka NATO agresije, u okviru manifestacije srcem protiv NATO agresije. Druga akcija nam je u okviru obeležavanja vidovdanske počasti i zahvaljujući našim saradnicima iz Crvenog krsta, omogućeno nam je da zadnje tri godine organizujemo i tu zadnju akciju u tekućoj godini. Okvirno mi uvek smo na nekoj koti od 40 do 50 davaoca i na godišnjem nivou mislim da kroz naše akcije se prikupi otprilike oko 200 jedinica.

Ove godine je prikupljeno 1.990 jedinica, a je otkrila da li je to dovoljno.

Jeste, mi smo u 2023. godini imali 54 akcije, odazvalo se više od 2.000 naših građana i preko 1.900 jedinica smo prikupili. Ja bih se ovim putem posebno zahvalila našim saradnicima koji su danas upravo ovde, ali pre svega našim kolegama iz Zavoda za transfuziju krvi u Nišu, a onda i našim saradnicima koji redovno podržavaju akcije. Bez njih ove akcije ne bi bile ovako uspešne. To su svi zaposleni u rudniku Vrška Čuka Avramica i u rudniku Lubnica. I našim najmlađim darovima, to su punoletni srednjoškolci, koji dva puta u toku godine daju dobrovoljno krv. I pre svega i našim volonterima, koji su tu. Imamo obuke za volontere, koje je 30 volontera, koje svake srede rade akciju. I svima bih poželela srećne predstojeće praznike. I eto da i sledeće godine bude jednako uspešna - rekla je Irena Mladenović, stručni saradnik Crvenog krsta Zaječar.

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

04:21

SLAĐANA JE LEGLA I ISPRUŽILA RUKU... Naša novinarka u programu uživo DALA KRV i otkrila u kom slučaju nećete moći da je donirate

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track