MUP POSLE SASTANKA SA PREDSTAVNICIMA MEDIJSKIH UDRUŽENJA: Policija sa posebnom pažnjom postupa po svakoj prijavi novinara
Foto: Nemanja Nikolić

policija sa posebnom pažnjom postupa po svakoj prijavi novinara

MUP POSLE SASTANKA SA PREDSTAVNICIMA MEDIJSKIH UDRUŽENJA: Policija sa posebnom pažnjom postupa po svakoj prijavi novinara

Društvo -

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova razgovarali su danas sa predstavnicima novinarskih udruženja o zaštiti bezbednosti novinara i upoznali ih sa merama koje se preduzimaju na obezbeđenju javnih okupljanja koja se ovih dana održavaju u Beogradu.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova naglasili su da policija sa posebnom pažnjom postupa po svakoj prijavi novinara da im je ugrožena bezbednost i preduzima sve mere iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije počinilaca i njihovog daljeg procesuiranja.

Predstavnici novinarskih udruženja predložili su da se u cilju prevencije organizuju zajedničke edukativne radionice, na kojima bi učestvovali novinari i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na sastanku je konstatovana dobra saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova i novinarskih udruženja u okviru Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Sastanku su prisustvovali šef kabineta ministra policije Dejan Bojović, pomoćnik direktora policije generala Dejan Luković, načelnik Uprave policije Ivica Ivković, , Boško Nešović iz kabineta ministra i glavni inspektor u kabinetu direktora policije Bekir Duduć, kao i predstavnik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Rade Đurić, Dragana Bjelica iz Udruženja novinara Srbije i Veran Matić, član Stalne radne grupe za bezbednost novinara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track