Uče decu o značaju vode

Uče decu o značaju vode

Društvo -
Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ treću godinu zaredom u osnovnim školama pokrenulo akciju „Provereno dobra voda“, u okviru koje đake uči da štede vodu

BEOGRAD - Da ne bude kasno.Da bi najmlađe generacije na vreme upoznalo sa značajem brige o pijaćoj vodi, Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ i ove godine nastavlja, treću godinu zaredom, edukativnu akciju „Provereno dobra voda“.Projekat, koji se tokom školske 2012/2013. godine održava u osnovnim školama i prilagođen je đacima uzrasta drugog razreda, podržao je i gradski sekretarijat za obrazovanje. Edukacija se sastoji od prezentacije o značaju pijaće vode, kviza i podele interesantnih paketića korisne sadržine.- Deca odlično reaguju na priču o značaju pijaće vode, štednji i načinu njene proizvodnje u Beogradu. Interesantnim ilustracijama i fotografijama prezentacije smo učinili zanimljivim. Na kvizu posle prezentacije većina mališana zna odgovore na sva pitanja - kaže predavač Ljiljana Stakić.Na prezentacijama đaci imaju priliku da saznaju nešto više o značaju pijaće vode za život na planeti i kako bi trebalo da se ponašamo kako bismo je čuvali i štedeli.- Đaci imaju priliku i da saznaju kako se prečišćava voda u Beogradu, kako se dugačkom mrežom cevi doprema do svih građana, ali i koliko ljudi danas u svetu nema pristup čistoj pijaćoj vodi - kaže Zdenka Anđelković iz BVK i dodaje da je „najbolje da deca od malih nogu stiču dobre navike i ponašaju se odgovorno, jer često ne mogu da se ugledaju na nas starije“.(N. K.)

Na predavanjima 5.000 deceTokom prošle školske godine u okviru akcije „Provereno dobra voda“ predavači iz „Vodovoda“ posetili su 56 osnovnih škola na području Beograda. Prezentacijama je prisustvovalo skoro 5.000 hiljada učenika drugih razreda i oko 250 učitelja. Iz „Vodovoda“ pozivaju škole da se prijave za akciju „Provereno dobra voda“, kao i da više informacija mogu naći na sajtu www.bvk.rs.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track