NENAD BIO I KOBIJEV TELOHRANITELJ: Sada je komandir specijalne jedinice za CEO Nju Džersi! FILMSKA ŽIVOTNA PRIČA Beograđanina
Foto: Facebook

pre 15 godina otišao u Filadelfiju

NENAD BIO I KOBIJEV TELOHRANITELJ: Sada je komandir specijalne jedinice za CEO Nju Džersi! FILMSKA ŽIVOTNA PRIČA Beograđanina

Društvo -

Beograđanin Nenad Ninković (37), koji je pre 15 godina otišao u Filadelfiju kako bi na Unverzitetu Templ studirao kriminologiju i krivično pravo, jer je imao cilj da u SAD postane policajac, ne samo da ga je ostvario, već i nadmašio. Počeo je kao patrolni policajac u Nju Džersiju, a danas je detektiv i komandir specijalne jedinice (SWAT) za celu državu Nju Džersi!

- U gradskoj policiji sam u patroli proveo tri godine. A onda se dogodila 2018. Pomogao sam državnoj policiji u jednom slučaju u kojem im je trebao policajac koji zna srpski jezik. Nakon toga, dobio sam mogućnost da se zaposlim u državnoj policiji Nju Džersija kao detektiv. Prvih par godina sam proveo u jedinici za trgovinu narkotika i oružja. Od 2023. godine sam u jedinici za trgovinu ljudima. Moram da napomenem da je od januara moj tim spasio 15 devojaka koje su bile seksualno zlostavljane - priča Nenad Ninković ili Ninko kako ga zovu kolege i prijatelji.

Trenutno je stacioniran u Atlantik Sitiju, a kako kaže, zajedno sa svojom partnerkom pokriva celu državu Nju Džersi. Ali, ne radi Ninko samo detektivski posao, već i jedan mnogo opasniji.

- Trenutno sam i komandir specijalnih jedinica za celu državu Nju Džersi (SWAT). U timu vršimo racije, zaštitu guvernera i političara iz države - priča ovaj nekadašnji Beograđanin i reprezentativac Srbije u veslanju.

Na pitanje da li mu imponuje što je postao detektiv, jer i posao policajaca nije lako da dobije neko ko je došao u SAD, kaže da je dosta drugačije od patrole gde je uglavnom odgovarao na pozive.

- Kao detektiv moram sam da sklopim svoje slučajeve. I uvek mi treba pomoć od drugih detektiva, jer su slučajevi veliki. Ljude koje uhapsimo za trgovinu ljudima dobijaju velike zatvorske kazne, a to znači da za to treba dosta dokaza. Najveći izazov je naći dobrog “informanta”, odnosno osobu koja će mi dati informacije. Ako imaš dobrog “informanta”, onda imaš dobar slučaj - objašnjava Nenad Ninković.

Ninko otkriva da trenutno radi na velikom slučaju trgovine ljudima. Otkrio je neke detalje.

- Dve osobe iz Perua imaju par stanova u kojima se vrši trgovina devojkama iz Južne Amerike, koje se koriste za prostituciju. Svaki stan ima jednu ili dve devojke, koje se menjaju svakih šest dana. Postoji konstantna rotacija sa devojkama kako mušterijama ne bi postalo dosadno - priča ovaj detektiv.

Nenad kaže da ga u svom poslu svi podržavaju. Ali, majka mu uvek prebacuje zašto je morao da ide u policiju, jer mu se i otac bavio tim poslom i penzionisao kao inspektor u Beogradu.

- Živim u Hamontu u državi Nju Džersi sa svojom porodicom. Imam dvoje dece. Sina Luku koji ima četiri godine i ćerku Minu koja ima šest godina. I supruga Megan je policajac. Ona je narednik u Tranzitnoj policiji. I ona je stacionirana u Atlantik Sitiju. Postane naporno nekada sa našim smenama, jer se dogodi da radim i po 20 sati dnevno kada imamo neke velike operacije. Ali imamo prijatelje koji nam pomažu sa decom – rekao je Ninko.

Pojavljivao se i u igranom filmu, obezbeđivao poznate ličnosti, glumce...

- Pojavio sam se u filmu "Hustle" sa Adam Sandlerom. U sceni kada Adam ulazi na teren ja mu kažem rečenicu na srpskom - priča kroz osmeh ovaj Srbin.

Kada je završio studije, 2012. godine, osim što je trenirao jedan srednjoškolski veslački klub, Ninković je počeo i da se bavi poslovima obezbeđenja. Uglavnom po noćnim klubovima, ali i obezbeđivanjem ljudi.

- Bio sam u ekipi sa bivšim pripadnicima američkih “foka”. Obezbeđivali smo i ljude iz Bele kuće, ali i brodove od gusara u Južnoj Americi. Košarkašu Kobiju Brajantu sam bio telohranitelj kada je posetio Filadelfiju, kao i glumcu Džejsonu Statamu, ali i pojedinim gradonačelnicima. To su mi dragocena iskustva - rekao je Ninko.

Kurir.rs/Blic

Preneo: R.J.

Bonus video:

03:17

SRPSKI TELOHRANITELJ OTKRIO PRAVO LICE SVETSKOG DŽET SETA: Naomi sprečio da prebije ženu, a Bijonse mu tražila ŠOKANTNU stvar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja