LOMLJENJE BOŽIĆNE ČESNICE Tradicionalna manifestacija u Sabornom hramu Svetog Đorđa u Kruševcu, prisustvovao i ministar Gašić FOTO
Foto: Ptavoslavna eparhija kruševačka

LOMLJENJE BOŽIĆNE ČESNICE Tradicionalna manifestacija u Sabornom hramu Svetog Đorđa u Kruševcu, prisustvovao i ministar Gašić FOTO

Društvo -

Turistička organizacija grada Kruševca je, povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Božića, organizovala tradicionalnu manifestaciju „Lomljenje Božićne česnice“, uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Vladike kruševačkog gospodina dr Davida Perovića.

Ovom svečanom činu prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predsednica Privremenog organa grada Kruševca Jasmina Palurović, članovi Privremenog organa grada Kruševca: Predrag Vukićević i Aleksandar Jovanović, načelnik Rasinskog upravnog okruga Ivan Anđelić i brojni građani i ugledni gosti.

1 / 7 Foto: Ptavoslavna eparhija kruševačka

U organizaciji programa učestvovalo je i preduzeće „Branko Perišić“, koje je pripremilo božićnu česnicu, pod pokroviteljstvom Grada i sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva Episkopa kruševačkog dr Davida Perovića.

Vladika David je rekao da Bogu zablagodarimo i čuvamo u srcima veru, nadu i ljubav, a prevashodno mir i spokojstvo, a besedu je završio porukom: „Srećna i Bogom blagoslovena nova 2024. godina! Mir Božiji, Hristos se rodi!“

Tri zlatnika donirali su ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, član Privremenog organa grada Kruševca Predrag Vukićević i direktorka fabrike „Hemofluid“ Jelica Đurović Petronijević.

Srećni dobitnici zlatnog božićnog poklona bili su: Mihailo Jovanović, Anisija Dragičević i Nemanja Krsmanović.

Dečji crkveni hor „Sveti Knez Lazar“ otpevao je prigodne Božićne pesme, moderatori su bili učenici Škole govora i glume Kulturnog centra Kruševac, a za goste i učesnike u programu, Vojska Srbije – Garnizon u Kruševcu je pripremila tople napitke.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja