Osmoro kuva za Srbiju na olimpijadi u Nemačkoj
Foto: Kuvarska Kapa

Osmoro kuva za Srbiju na olimpijadi u Nemačkoj

Društvo -
Boje Srbije ove godine braniće: Novak Fidanović, Petar Gajić, Zdravko Gavrilović, Nikola Biševac, Milica Aleksić, Aleksandar Ilić, Milan Lekić i Nemanja Luković

BEOGRAD - Osam najboljih srpskih kuvara braniće boje svoje zemlje na najvećem svetskom gastronomskom takmičenju - Kulinarskoj olimpijadi koja se ove godine održava u Erfurtu (Nemačka) od 5. do 10. oktobra.

Ovo prestižno takmičenje održava se, baš kao i Olimpijske igre, svake četvrte godine i to od 1900. godine. Na 23. Kulinarskoj olimpijadi srpska kuvarska reprezentacija odmeriće snage i umeće sa najboljim kuvarima iz 54 zemlje sveta. Na najvećem i najprestižnijem svetskom kulinarskom takmičenju ove godine učestvovaće oko 1.600 kuvara sa svih kontinenata!

- Kuvari svih zemalja boriće se za zlato, srebro i bronzu u pojedinačnim i ekipnim disciplinama koje podrazumevaju pripremu svih vrsta jela i dezerata. Naši kuvari su na prethodnoj Olimpijadi ostvarili veliki uspeh u izuzetno oštroj konkurenciji osvojivši u timskom takmičenju visoko četvrto mesto i time pokazali da se Srbija nalazi u samom svetskom kulinarskom vrhu.

Boje Srbije ove godine braniće: Novak Fidanović, Petar Gajić, Zdravko Gavrilović, Nikola Biševac, Milica Aleksić, Aleksandar Ilić, Milan Lekić i Nemanja Luković.

Njihova ambicija je da se, uprkos oštroj konkurenciji, ove godine domognu pobedničkog postolja, i demonstrirajući svoje veštine u pripremi domaćih i internacionalnih jela - izbore za medalju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track