"NARODE, USPELI SMO": Mališan koji jedini u Srbiji ima ovu retku bolest DOBIJA SVOJ LEK! Marko (36) za njega pretrčao POLA SVETA
Foto: Privatna arhiva, Budi Human

humanost na delu

"NARODE, USPELI SMO": Mališan koji jedini u Srbiji ima ovu retku bolest DOBIJA SVOJ LEK! Marko (36) za njega pretrčao POLA SVETA

Društvo -

Heroj Marko Nikolić (36) profesor sporta i fizičkog vaspitanja iz Vranja došao je do svog cilja pretrčavši neverovatnih 1.420 kilometara kroz pustinju Maroka i sakupio 60.000 evra za lečenje Maksima iz Niša.

Mali Maksim Milenković još uvek ne može samostalno da drži glavu, ne može da sedi, ne pomera ruke i noge, ne govori, ne prati pogledom, hrani se putem PEG-a.

Marko je primetio da se za malog Maksima iz Niša već godinama sakuplja novac kako bi primio gensku terapiju i zato je odlučio da zajedno sa svima nama pomogne i ubrza ceo proces.

Maksim Milenković
foto: Budi Human

Danas, kada je novac tu oglasio se i Marko putem društvenih mreža i poručio da Maksim ide da primi svoj lek.

- Zvanično Maksim dobija svoj lek koji će mu spasiti život! Narode, uspeli smo po drugi put! Novac za lek je sakupljen! Spasili smo još jedan život, posle toga sledi rehabilitacija. Ovim putem želim samo da kažem Hvala Bakane moj! Javili su im iz obe fondacije. Maksimovi roditelji su u kontaktu sa doktorima. Kada Maksić bude primio taj lek posle toga sledi rehabilitacija. Najjači ste !!! Najlepše vesti koje sam mogao da dobijem. Slava Bogu!! Raduj se Balkane moj, spasili ste još jedan život. NEMA NAZAD! - napisao je Marko.

Kurir.rs/Informer

Preneo: M. N.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja