POJAČAN SAOBRAĆAJ ZBOG ZAVRŠETKA ZIMSKOG RASPUSTA: Vozači, oprezno i sporije u ZONI ŠKOLE! Poseban apel upućen roditeljima
ilustracija, Foto: Shutterstock

OPREZNO U ZONI ŠKOLE

POJAČAN SAOBRAĆAJ ZBOG ZAVRŠETKA ZIMSKOG RASPUSTA: Vozači, oprezno i sporije u ZONI ŠKOLE! Poseban apel upućen roditeljima

Društvo -

Agencija za bezbednost saobraćaja savetovala je vozačima da budu posebno oprezni u zonama škola i da u blizini pešačkih prelaza voze sporije, imajući u vidu da je saobraćaj pojačan, zbog završetka zimskog raspusta i povratka sa odmora.

-Apelujemo na vozače da posebnu pažnju obrate na najmlađe učesnike u saobraćaju, da u zonama škola i u blizini pešačkih prelaza voze sporije i budu oprezniji.

Ograničenje brzine u zoni škole 30 km/čas. Svako prekoračenje te brzine drastično smanjuje mogućnost da se izbegne nezgoda zbog produžetka zaustavnog puta i značajno utiče na posledice saobraćajne nezgode.

- Podsećamo roditelje, koji dovoze i odvoze decu u školu, da zaustavljanje i parkiranje obavljaju na mestima propisanim za to i da svojim primerom uče decu bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajne propise i preporuke, da brzinu kretanja prilagode uslovima saobraćaja i stanju puta, kao i vremenskim uslovima, da drže bezbedno odstojanje i da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

- Svim đacima želimo srećan početak drugog polugodišta, a vozačima punu pažnju za volanom i dodatni oprez prilikom vožnje.

Bonus video:

03:29

CRNE TAČKE GLAVNI UZROK SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U SRBIJI?! Stručnjak za saobraćaj: Postoji način da se one lako utvrde i otklone

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track