NOVE CENE I SISTEM PLAĆANJA ZA AUTOBUSE U NOVOM SADU! Vesna Hrnjak za Kurir pojasnila kako funkcioniše "e-novčanik" (VIDEO)
Foto: Slađana Stojanović

SKUPLJA KUPOVINA I KOD VOZAČA

NOVE CENE I SISTEM PLAĆANJA ZA AUTOBUSE U NOVOM SADU! Vesna Hrnjak za Kurir pojasnila kako funkcioniše "e-novčanik" (VIDEO)

Društvo -

Od danas u Novom Sadu počinje korišćenje elektronskih karata odnosno usluge "e-novčanik".

GSP ističe da će ova nova usluga plaćanja prevoza pojednostaviti naplatu prevoza i ubrzati protok putnika.

Detalje o cenama kupovine karata putem "e-novčanika" i neposredno od vozača, donosi novinarka Kurira Ana Drakić.

01:20

NOVE CENE I SISTEM PLAĆANJA ZA AUTOBUSE U NOVOM SADU! Vesna Hrnjak za Kurir pojasnila kako funkcioniše e-novčanik

- Putnici će i dalje moći kod vozača da kupe karte, a one će zasad da koštaju 65 dinara, kao i obično, ali od petog februara će koštati sto dinara - kratko je rekla Drakić o kupovini karte direktno od vozača.

A o cenama, kreiranju, ali i funkciji "e-novčanik" više će reći sagovornica Vesna Hrnjak iz GSP Novi Sad.

- To funkcioniše vrlo jednostavno. Prilikom ulaska u autobus radite "check-in", a tom prilikom vam se rezervišu sredstva do krajnjeg odredišta na toj liniji. Kada odlučite da izađete radite "check-out", a u tom trenutku vam se kartica umanjuje za iznos pređenog puta. Dakle, ukoliko odlučite da uđete u autobus recimo Novi Sad - Čortanovci, tu je cena karte 200 dinara za ceo put. Sistem vam po automatizmu rezerviše sredstva u iznosu od 200 dinara. Ukoliko se odlučite da ranije pak izađete, onda vam sistem skida cenu pređenog puta, recimo 60 dinara, a razliku u cenu vam vraća na karticu - rekla je Hrnjak, pa nastavila o načinima uplate:

- Postoje prodajna mesta za "e-novčanik", a njihove lokacije korisnici mogu da vide na našem sajtu. Maksimum dopuna je 5.000 dinara, a minimum 200. Može se i online dopuniti preko našeg sajta. Maksimum dopune putem interneta je 10.000 dinara.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

00:54

Mladić šmrče u autobusu GSP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track