NOVAK (4) PRATI POGLEDOM, OSMEHUJE SE, ALI NE MOŽE BEZ NAŠE POMOĆI! Srbijo, ovaj dečak će se PONOVO SMEJATI, dajte mu ŠANSU!
Foto: Printscreen/Happy

ZA LJUDE DOBRE VOLJE

NOVAK (4) PRATI POGLEDOM, OSMEHUJE SE, ALI NE MOŽE BEZ NAŠE POMOĆI! Srbijo, ovaj dečak će se PONOVO SMEJATI, dajte mu ŠANSU!

Društvo -

Fondacija "Budi human" prikuplja novčana sredstva za Novaka Simića (4). Novak je prvo dete iz druge kontrolisane trudnoće završene u 33.GN hitnim carskim rezom nakon čega je bio intubiran do četvrtog dana života. U 6. danu života preveden je na Institut za neonatologiju gde je proveo 13. dana na oksigenoterapiji.

Ustanovljene su dijagnoze centralnog poremećaja koordinacije težeg stepena (CP), specifični mešoviti poremećaji razvoja (F83) kao i cerebralna paraliza (G80.1 Paralysis Cerebralis).

Novak prati pogledom, osmehuje se, zainteresovan je za igračke, kreće se nesigurno, uspravlja se pridržavajući se u visokoklečeći položaj. Jednostavne naloge izvršava povremeno i nedosledno. Reaguje na poziv imenom.

Budi Human
foto: Budi Human

Kako bi Novak nastavio sa lečenjem, napredovao i imao bezbrižno detinjstvo svojih vršnjaka potrebna je pomoć svih ljudi dobre volje u vidu donacija. Sredstva su potrebna za logopedske i defektološke tretmane, fizikalne i radne terapije, specijalističke preglede, ortopedska pomgala, tretmane matičnim ćelijama, kao i za putne troškove..

Nijednom roditelju nije lako kada je nemoćan da pomogne svom detetu, ali težinu suza Novakove mame teško je opisati. U prilogu na TV Happy, ona je objašnjavala sa kakvim problemima i izazovima se sreće Novak, ali i oni kao roditelji, kao i koliko im je hitno da se novac prikupi što je moguće ranije.

Ovo je nešto sa čim ne bi trebalo da se susretne nijedan roditelj, zato im pomozimo! Ako ste u mogućnosti, pomozite, a ako niste - JAKO JE BITNO da bar podelite objavu, da prosledimo vest i dođemo do što više humanih i dobrih ljudi.

Za Novaka! Budimo humani!

Ako možete da pomognete, to možemo učiniti slanjem SMS poruke:

iz Srbije: 1610 na 3030 iz Švajcarske: human1610 na 455 Ili uplatom na račun: Dinarski: 160-6000001811377-52 Devizni: 160-6000001812399-90 IBAN: RS35160600000181239990 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track