I SALAPURA KANDIDAT ZA NAJBOLJEG GRADONAČELNIKA! Nominacije za nagrade projekta od nacionalnlnog znača "321 Srbija"
Foto: Privatna arhiva

Zrenjanin uz Novi Sad i Čačak

I SALAPURA KANDIDAT ZA NAJBOLJEG GRADONAČELNIKA! Nominacije za nagrade projekta od nacionalnlnog znača "321 Srbija"

Društvo -

Titulu "najboljeg gradonačelnika u Srbiji" mogao bi poneti i prvi čovek Zrenjanina Simo Salapura, kao treći nominovani za prestižnu nagradu Udruženja "321 Srbija", nosioca istoimenog projekta od nacionalnog značaja. Priznanja će na velikoj godišnjoj manifestaciji u aprilu u Beogradu biti dodeljena najzaslužnijim pojedincima i organizacijama. Podsetimo, do sada su u konkurenciji za najboljeg gradonačelnika nominovani čelni ljudi Novog Sada i Čačka, odnosno Milan Đurić i Milun Todorović.

Grad Zrenjanin je tokom 2023. godine, bez obzira na brojne izazove, postigao značajne rezultate, ističući se po rekordnom izvozu u oblasti privrede i ostvarivanju visokih transfernih sredstava s viših nivoa vlasti, koja su dostigla skoro 1,2 milijarde dinara. Ovaj uspeh predstavlja snažan podstrek za dalji razvoj grada pod vođstvom gradonačelnika Sime Salapure.

Ulaganja u ključne sektore su bila obimna, a Zrenjanin je sada opremljen i digitalnim mamografom. Dodatno, grad je dobio prvu magnetnu rezonancu, označivši tako značajan iskorak u sferi medicinskih usluga.

Dodatna pažnja poklonjena je sektoru obrazovanja, sporta i socijalne zaštite. Gradonačelnik Salapura prepoznao je značaj ulaganja u ove oblasti kako bi se poboljšao kvalitet života građana.

Dve ključne investicije koje se izdvajaju su početak izgradnje autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, što predstavlja strateški infrastrukturni projekat koji će povezati ove važne gradove. Paralelno, rešavanje dugogodišnjeg i kompleksnog problema vodosnabdevanja grada rezultiralo je početkom prve faze rada na fabrici vode, što će značajno unaprediti vodosnabdevanje i kvalitet života građana.

Očekuje se početak izgradnje četvrtog kraka obilaznice, kao i izgradnja mosta na Tamišu, što će unaprediti infrastrukturnu povezanost grada. Planirana je i kontinuirana izgradnja putne infrastrukture u svakoj mesnoj zajednici, što ukazuje na predanost ravnomernom razvoju grada.

Laureati na prvoj dodeli najviših "321 Srbija" godišnjih priznanja bili suNovak Đoković, kao najbolji ambasador Srbije u svetu, zatim Ivica Dačić, za razvijanje dobrih diplomatskih odnosa Srbije sa svetom, a nagrađeni su bili i najzaslužniji kulturni radnici i druge ličnosti koje su dale svoj doprinos promociji naše zenlje, turizma, kulture i tradicije.

Glasanje za nominovane za nagrade "321 Srbija" traje do kraja februara.

Kurir/Presserbia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track