JUTRO POSLE STRAŠNOG POŽARA U BLOKU 70: Od kineskog tržnog centra ostalo samo ZGARIŠTE! JEZIV PRIZOR (FOTO/VIDEO)
Foto: Stefan Stojanović MONDO

KURIR TV

JUTRO POSLE STRAŠNOG POŽARA U BLOKU 70: Od kineskog tržnog centra ostalo samo ZGARIŠTE! JEZIV PRIZOR (FOTO/VIDEO)

Društvo -

Juče je u Beogradu ponovo goreo Kineski tržni centar. Nakon četvoročasovne borbe sa vatrenom stihijom, vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar.

"U gašenju su prvi put učestvovala dva helikoptera koje je naša zemlja nedavno nabavila", rekao je predsednik Aleksandar Vučić, koji je istakao i da će istraga pokazati da li je požar nameran ili slučajan. Nije bilo povređenih - ni korisnika lokala, ni vatrogasaca spasioca.

1 / 16 Foto: Stefan Stojanović MONDO

- Skoro 24 sata kasnije evo me ovde. Nemam tačnih informacija o materijalnoj šteti osim toga da je ogromna. Znamo da nema povređenih. Objekat je u potpunosti izgoreo i dalje se oseća miris plastike. Uzrok požara još uvek nije ustanovljen. Ovde su cele noći dežurale policijske ekipe, da ukoliko bi došlo do brze intervencije - rekla je Stanković i dodala:

- Tokom samog požara juče mogli smo da čujemo eksplozije, to su najverovatnije bile eksplozije plinskih boca. Po društvenim mrežama se govori o tome da je uzrok požara bila grejalica. Svakako danas ćemo saznati uzrok požara kada se izađe na teren. Lokali koji su bili u prizemlju nisu toliko oštećeni, međutim, lokali na spratu su spalili i zidove na kojima je ostao samo aluminijum.

1 / 5 Foto: Kurir televizija

Podsetimo, u intervenciji učestvuje 76 vatrogasaca-spasilaca sa 25 vatrogasnih vozila, dok su pripadnici Helikopterske jedinice sa tri helikoptera u 37 naleta izbacili ukupno 71 tonu vode.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima. Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:55

Požar u Bloku 70

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track