PANČEVAČKI KATASTAR NAJEFIKASNIJI U SRBIJI! RGZ: Vjerčoka Čapo iz sektora Stara Pazova sama rešila čak 3.537 upravna predmeta!
Foto: RGZ

RGZ dodelio plakate najboljim sektorima i pojedincima za 2023.

PANČEVAČKI KATASTAR NAJEFIKASNIJI U SRBIJI! RGZ: Vjerčoka Čapo iz sektora Stara Pazova sama rešila čak 3.537 upravna predmeta!

Društvo -

Najuspešnijim službama i pojedincima katastra nepokretnosti i vodova dodeljene su plakete za produktivan i efikasan rad u 2023. godini. Zahvaljujući digitalizaciji dobijene ocene su rezultat jasnih i digitalizovanih procedura koje omogućavaju procenu oslobođenu subjektivnih osećaja rukovodioca, navedeno je u saopštenju.

Na prigodnoj svečanosti, koja je organizovana u sedištu Republičkog geodetskog zavoda, direktor RGZ mr Borko Drašković izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima i velikim iskorakom koji je načinjen ka stvaranju modernog katastra.

- Srpski katastar danas prevazišao je klasično poimanje pojma katastra kao arhiva podataka o nepokretnostima i je postao svojevrsni centar izvrsnosti koji pruža informacije o vlasništvu, geoprostornim podacima i mogućnostima za lakše ostvarivanje 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija - rekao je Drašković.

Pomoćnik direktora Sektora za katastar nepokretnosti Ognjenka Ilić je rekla da Republički geodetski zavod ide u korak sa svetskim trendovima u oblasti implementacije pametnih softvera i veštačke inteligencije u svoje poslovne procese, dok je načelnica Odeljenja za koordinaciju, Marina Kanjo pozdravila prisutne hvaleći njihove rezultate koji su poboljšani u odnosu na prethodnu godinu.

Borko Drašković, RGZ, katastar
foto: RGZ

Odeljenje zakatastar nepokretnosti Pančevo ostvarilo je najbolje rezultate u uspešnosti i efikasnosti rada tokom 2023. godine i zaslužilo 3.98 od maksimalne ocene 4. Visoku efikasnost rada služba za katastar Pančevo je pokazala rešavanjem ukupno 13.259 upravnih predmeta, dok je svaki od 23 zaposlena koji su radili na rešavanju ovih predmeta, tokom radnog dana proveo više od šest sati efektivnog rada.

Prošlogodišnje najbolje ocenjeno odeljenje za katastar nepokretnosti Novi Sad 2, zauzelo je ove godine drugo mesto, dok se na trećem mestu nalazi Loznica.

U odsecima službi za katastar nepokretnosti najveću ocenu dobio je Novi Sad 3, a Kovačica je najbolje ocenjena u kategoriji grupa. Kada je reč o radu Odeljenja za katastar vodova prvo mesto na rang listi zauzima Novi Sad, koga prate Beograd na drugom i Užice na trećem mestu.

Ove godine po prvi put su dodeljene i nagrade za najbolje službenike u službama za katastar nepokretnosti. Na čelu ove liste nalazi se Vjeročka Čapo iz Stare Pazove, koja je rešila impresivnih 3.537 upravnih predmeta, koju slede Nenad Živković iz Golupca i Slobodanka Ristić iz Kragujevca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track