Raspodela mesta za brucoše u domu Karaburma

Rok za useljenje 5. oktobar

Raspodela mesta za brucoše u domu Karaburma

Društvo -
Ministar Obradović uručiće ključeve najbolje rangiranim studentkinjama prve godine

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog ravoja Žarko Obradović uručiće najbolje rangiranim studentkinjama prve godine ključeve za smeštaj u Studentskom domu "Karaburma".

Brucoška raspodela mesta u studentskim domovima za mladiće biće obavljena dan kasnije.

Direktor Studentskog centra Beograd, Milovan Petrović rekao je ranije da su od 2.339 kandidata, koliko se prijavilo, smeštaj u studentskim domovima dobila 922 brucoša i to 540 devojaka i 382 mladića.

Petrović je istakao da svake godine dobijaju sve bolju generaciju brucoša i da su ove godine imali 516 kandidata sa svim peticama, a poslednji na listi među mladićima imao je prosek 4,73, dok je poslednja među devojkama imala prosek 4,88.

Petrović je dodao da je poslednji rok za useljenje brucoša 5. oktobar i ukoliko se do tada ne usele, brucoši gube pravo na smeštaj. U slučaju da neko odustane od smeštaja ili se ne useli na vreme, mesto dobijaju studenti koji su ispod crte.

Na raspodelu brucoši treba sa sobom da ponesu indeks, ličnu kartu, čip karticu i uverenje o lekarskom pregledu dobijeno u Studentskoj poliklinici.

Brucoši mogu računati na sobe u studentskom domu "Karaburma", "Patrisu", "Studentski grad" četvrti blok, "Vera Blagojević 2", "Žarko Marinković".

Pravo da konkurišu za smeštaj u domu imaju budžetski studenti koji žive van Beograda. Zavisno od kategorizacije mesečna cena smeštaja u domovima je od 880 do 1.400 dinara.

Za studente starijih godina konkurs za smeštaj u domu počinje 30. septembra i trajaće do 31.oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track