MOĆI ĆEMO NA BOLOVANJE KA NAM SE RAZBOLI LJUBIMAC? Stručnjak analizira inicijativu koja izaziva lavinu reakcija: ZA ILI PROTIV?
Foto: Profimedia

kurir tv

MOĆI ĆEMO NA BOLOVANJE KA NAM SE RAZBOLI LJUBIMAC? Stručnjak analizira inicijativu koja izaziva lavinu reakcija: ZA ILI PROTIV?

Društvo -

Kućni ljubimci, prvenstveno psi i mačke, za one koji ih imaju su kao članovi porodice, pa kad se razbole moraju da ih leče i vode na terapije.

I njima sigurno nije čudna inicijativa da se uvede pravo na bolovanje i negu kućnih ljubimaca.

Ovu inicijativu pokrenula je stranka "Istina", a koliko je realno da se ovako nešto desi u Srbiji komentariše sagovornik Kurir televizije Nebojša Atanacković, Unija poslodavaca Srbije.

02:32

BOLOVANJE KADA SE RAZBOLI KUĆNI LJUBIMAC? Stručnjak analizira UVRNUTU inicijativu koja izaziva lavinu reakcija: Za ili protiv?

- Mislim da je vrlo mala verovatnoća da se nešto takvo uvede kod nas. Imam psa i mačku i zaista smatram da je humano pomoći ljudima koji imaju određene troškove i probleme oko razboljevanja kućnog ljubimca. Međutim, ako sagledamo ugao poslodavca, ovo je veoma veliko rastojanje. Mislim da bi to bio nov udarac na troškove poslodavaca, koji vrlo često pokreću pitanje bolovanja koja su preduga, ali u najmanju ruku neopravdana. Poslodavci plaćaju prvi mesec bolovanja, a ako bi se uveo još jedan razlog, to bi bio dodatni udarac na povećanje troškova poslodavaca.

- Mislim da od toga nema ništa, barem za neko vreme, ali ko zna, moguće da se za 10ak godina ovo bude razmatralo. Sada mogu da kažem da između toga postoji mnogo prostora, zaista bi bilo potrebno da poslodavac ima razumevanja ako zaposleni zakasni ili ostane kraće jer mora da vodi ljubimca na terapiju ili slično. Mislim da to ne mora da ide u krajnost da se otvara bolovanje.

Nebojša Atanacković
foto: Kurir televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

03:40

STRAŠNE POVREDE NASTAJU UKOLIKO PAS PROGUTA UPALJENU PETARDU! Dr Veselinović UPOZORILA: Često se OVE POSLEDICE ispolje KASNIJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track