UKIDANJE BARIJERA: Cvetković razgovarao sa predstavnicom Američkog trgovinskog predstavništva u Vašingtonu
Foto: Foto: Ministarstvo privrede

MINISTARSTVO PRIVREDE

UKIDANJE BARIJERA: Cvetković razgovarao sa predstavnicom Američkog trgovinskog predstavništva u Vašingtonu

Politika -

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković razgovarao je danas u Vašingtonu sa predstavnicom Američkog trgovinskog predstavništva Silvijom Savić o dodatnom unapređenju bilateralne ekonomske saradnje, prenosi Beta.

- Srbija kontinuirano radi u cilju unapređenja poslovnog ambijenta, a posebno u oblasti zakonske regulative koja treba da bude glavna logistika za investicije, započinjanje biznisa, trgovinsku saradnju sa što manjim brojem barijera - naglasio je Cvetković, a saopštilo je ministarstvo.

On je izrazio nadu da će SAD ubrzo obnoviti Generalni sistem preferencija sa Srbijom i rekao da bi, za dodatno podsticanje privrednih odnosa Srbije i SAD, bilo značajno da se postigne Sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Američko trgovinsko predstavništvo u ime američke vlade je zaduženo da unapređuje trgovinske odnose sa drugim državama i da radi na unapređenju propisa koji mogu doprinositi da se trgovina odvija dinamičnije i bez bilo kakvih administrativnih i birokratskih prepreka, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track