DIVNA VEST! SKUPLJENA SREDSTVA ZA LEČENJE ISIDORE (13) IZ NIŠA Pre 2 godine doživela moždani udar VIŠAK NOVCA BIĆE IDE DRUGOJ DECI
Foto: Printscreen/Pokreni život

DIVNA VEST! SKUPLJENA SREDSTVA ZA LEČENJE ISIDORE (13) IZ NIŠA Pre 2 godine doživela moždani udar VIŠAK NOVCA BIĆE IDE DRUGOJ DECI

Društvo -

Velika pobeda humanih ljudi dogodila se sinoć u Nišu gde je objavljeno da je u poslednjih dvadesetak dana sakupljen novac za nastavak lečenja devojčice Isidore Anđelković (13), a koja je pre dve godine u školskoj klupi doživela moždani udar. Ona je već završila jedan ciklus lečenja, a bilo joj je potreban novac za još jednu tromesečnu terapiju intenzivne robotske rehabilitacije.

U Simfonijskom orkestru je sinoć održan Humanitarni koncert gde je rečeno da je sakupljeno više nego što je potrebno odnosno 2,7 miliona dinara.

Akciju pomoći je organizovala grupa okupljena oko organizacije "Udruženim snagama za Isidorinu sreću", a koju predvode Violeta Stamenković, Ivanka Milutinović i Goran Jovanović.

Niš, Isidora Anđelković
foto: Kurir/M.S.

- Razgovarala sam s lekarima i Isidora će nakon akcije imati pun tretman. Ostatak novca će biti prosleđen deci kojima je taj novac potreban, a posredstvom organizacije "Pokreni život", rekla nam je Violeta Stamenković nakon koncerta.

Niš, Isidora Anđelković
foto: Kurir/M.S.

Isidora, učenica osmog razreda je od posledica moždanog udara ostalo oboljenje spastična hemipareza odnosno oduzeta leva strana tela tako da za sada slabo koristi levu ruku i otežano hoda. Ova tinejdžerka koja je u specifičnim godinama odrastanja sama ide u školu, ali ima određene probleme na primer kod zakopčavanja jakne i slično.

Niš, Isidora Anđelković
foto: Kurir/M.S.
Niš, Isidora Anđelković
foto: Kurir/M.S.

- Nikada neću da zaboravim tih mesec, četrdesetak dana pre dve godine kada nam je iz škole javljeno, da se jedanaestogodišnja ćerka žali da je boli ruka, da trne i da odmah dođemo. Bože, to je bilo stvarno strašno da u tom periodu zajedno uspemo da izazovemo njen pokret na levoj strani. To ko je doživeo, zna kakva briga muči roditelja. Mi smo živeli nekada u naselju Ledena stena pa smo prešli u Bubanj selo. Suprug moj je i mehaničar i prevoznik, ja radim prepodne,a dete je trebalo svaki dan voziti na terapije. Sve smo nekako zajedno pregurali i sada nas očekuje još borbe. Ona je sada u specifičnim tinejdžerskim godinama i kao svako dete u to doba ima svoje "bubice", ali sve će se to, nadam se, srediti - ispričala je ranije Kuriru Isidorina mama, Jovana Anđelković.

Niš, Isidora Anđelković
foto: Kurir/M.S.

Na sinoćnom humanitarnom koncertu je nastupila vokalna grupa Constantine, Andela Bratić flautiskinja, Nikola Cvetković pijanista i drugi. Književnici Violeta Jović i Vlasta Cenić su svojim delima dodatno će obogatiti ovu humanitarnu manifestaciju.

Bonus video:

03:58

BLIZNJAKINJE PETRA I VERA NE PRIČAJU I NE HODAJU! Tetka pravi humanitarnu žurku u Novom Sadu: Lečenje košta, ne znamo dijagnozu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track