SKI SEZONA NA STAROJ PLANINI U PUNOM JEKU: Odlična ponuda za rekordnu posetu, uz domaće goste najviše turista iz Bugarske
Foto: Kurir

SKI SEZONA NA STAROJ PLANINI U PUNOM JEKU: Odlična ponuda za rekordnu posetu, uz domaće goste najviše turista iz Bugarske

Društvo -

Na Staroj planini sezona skijanja u punom jeku. U privatnom smeštaju nema slobodnih mesta, a i hoteli su uglavnom popunjeni. Uz domaće goste najviše je turista iz susedne Bugarske.

Stara planina godinama je omiljeno skijalašte komšijama iz Bugarske. Mnogi ovde i prvi put staju na skije.

Stara planina
foto: Kurir

- Vrlo brzo to ide, samo dobra volja, malo motorike, malo smisla, talenta ali i želja da se nauči - kaže instruktor skijanja Zoran Madić.

Ko nema svoju, opremu može i da iznajmi.

- Radimo servisnu opravku, zamenu, otkup, prodaju i ski-školu imamo, sve, opremu odeću i obuću - navodi serviser ski opreme Filip Milinković.

Stara planina
foto: Kurir

Skijašima i borderima je na raspolaganju 13 kilometara staza, gondola, žičare, ski liftovi. Cene su povoljnije nego u okruženju, kažu gosti.

Za predstojeće Sretenje hotelijeri su pripremili posebne ponude.

Goran Karadžić
Goran Karadžićfoto: Privatna Arhiva

- Pre svega deca imaju besplatnu ski-školu i ski-pas i učenje sa instruktorima, celokupan taj paket izađe ne malo za svaku porodicu, tako da su uštede oko 500 evra po detetu - ističe direktor JP "Stara planina" Goran Karadžić.

Sudeći po trenutnom stanju realno deluju očekivanja domaćina da ove godine Stara planina po broju gostiju nadmaši prethodne sezone.

Kurir/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track