BEOGRAĐANKA PORUČILA I PLATILA 5.000 DVA KOMPLETA ODELA, PA JOJ PRESELO KADA JE STIGAO PAKET: Prevaranti i lopovi, poslali OVO!
Foto: Shutterstock

nasamarena

BEOGRAĐANKA PORUČILA I PLATILA 5.000 DVA KOMPLETA ODELA, PA JOJ PRESELO KADA JE STIGAO PAKET: Prevaranti i lopovi, poslali OVO!

Društvo -

Jedna Beograđanka naručila je sa jedne stranice na društvenim mrežama dva kompleta ženskog odela, a poslali su joj dve pocepane bluze!

- Prevaranti lopovi, naručila sam dva kompleta uzeli su mi 5.000! Poslali su mi dve pocepane bluze - napisala je ona na društvenim mrežama u grupi "CB prevare i pohvale".

Javila se gospođa koja je putem iste stranice naručila komad garderobe, ali joj je zahvalila na upozorenju, s obzirom da je ona tražila da plati tek kada joj stigne na adresu.

onlajn kupovina, prevare
foto: Printscreen Facebook

- Kada ćete skontati da se takve stvari za toliko para ne mogu kupiti? Da se malo razmišlja oni bi ugasili stranicu i ne bi mogli da rade više - navodi se u jednom od komentara.

Iako udruženja potrošača redovno upozoravaju kupce https://www.kurir.rs/tag/3355/kupcida vode računa pri onlajn kupovini i da proizvode naručuju samo kod registrovanih firmi, ljudi se toga ne drže i često bivaju prevareni prilikom onlajn kupovine!

Iz udruženja za zaštitu potrošača savetuju da prevareni kupci mogu da se pozovu na Zakon o zaštiti potrošača samo ako je trgovac registrovan, a ako nije, onda im ostaje samo da se obrate udruženjima za zaštitu potrošača ili u krajnjem slučaju policiji.

Bonus video:

02:41

OVO SU OSNOVNA PRAVILA KADA KUPUJETE ONLAJN! Dejan Gavrilović iz Efektive upozorava: Prevaranti sve domišljatiji, ne budite naivni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track