PREMINUO ILIJA ELEZOVIĆ: Tužne vesti sa Kosova i Metohije
Foto: Kosovoonline

PREMINUO ILIJA ELEZOVIĆ: Tužne vesti sa Kosova i Metohije

Društvo -

Lovački savez Srbije saopštio je danas da je preminuo Ilija Elezović dugogodišnji predsednik Lovačkog saveza Kosova i Metohije. Kako su naveli na fejsbuk stranici, Ilija će ostati upamćen kao veliki čovek, lovac i prijatelj.

- Do poslednjeg trenutka voleo je lov i svoje Kosovo - istakli su iz Lovačkog saveza Srbije i naveli da će Elezović biti sahranjen sutra (u četvrtak) na groblju u Rudaru kod Zvečana.

Elezović je žiteljima na severu Kosova i Metohije bio jedan od omiljenih Srba koji je bio druželjubiv i za svakoga imao lepu reč, ali je uprkos teškoj bolesti uhapšen od strane kosovske policije kada su ga 20 septembra prošle godine bukvalno kidnapovali na ulici nadomak Tehničke škole u severnoj Mitrovici.

Prištinsko pravosuđe ga je optužilo za navodni ranti zločin što su Srbi sa severa koji ga poznaju okarakterisali smišljenim potezom da se zaplaše Srbi na ovom području.

Uprkos teškom zdravstvenom stanju proveo je više od mesec dana u pritvoru u Podujevu a 24. oktobra je pušten da se brani sa slobode, a njegovi prijatelji i poznanici smatraju da je hapšenje dodatno otežalo njegovo zdravstveno stanje.

Kurir.rs/Novosti

Bonus video:

03:28

Srbi među najboljim lovcima na međunarodnom takmičenju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track