MANIJAK SE NA MREŽAMA PREDSTAVLJA KAO DEVOJČICA I ŠALJE GOLE SLIKE: Cilj je da natera dete da uradi isto, pa da ga ucenjuje! OPREZ
Foto: Shutterstock

manipulacija predatora

MANIJAK SE NA MREŽAMA PREDSTAVLJA KAO DEVOJČICA I ŠALJE GOLE SLIKE: Cilj je da natera dete da uradi isto, pa da ga ucenjuje! OPREZ

Društvo -

Iza profila na društvenim mrežama često se kriju predatori i manijaci, a oni deci pristupaju na različite načine. Grupa "Stop pedofiliji" na Fejsbuku je prikazala primer lažnog ženskog profila, gde je osoba koja se krije iza tog profila pokušala da stekne poverenje potencijalne žrtve tako što je slala nage fotografije.

Stop pedofiliji
foto: Printskrin/Facebook

- Ćao, šta radiš? - pisala je osoba koja se krije iza lažnog profila administratorima grupe "Stop pedofiliji" misleći da piše devojčici od 13 godina.

- Pozdrav i vama. Spremam se za školu - bio je odgovor, nakon čega joj je manijak jednostavno poslao fotografiju nage devojke.

Grupa "Stop pedofiliji" upozorila je da je ovo samo jedan od mnogih lažnnih profila koji za cilj imaju da izmanipulišu decu.

- Tipičan primer lažnog ženskog profila iza kojeg se nalazi predator i manijak. Ona/on šalje navodno svoju obnaženu fotografiju detetu, pa zatim traži od deteta sličnu. Ukoliko dete posalje fotografiju onda počinje ucenjivanje. Lažni profili (predatori) ovog tipa često nalete na naše profile diverzija dece, a da nisu svesni sa kim pišu - naveli su i dodali da žele ponovo da upozore na njihovo postojanje na mrežama.

- Proveravajte povremeno fejsbuk prijatelje vaše dece - upozorili su.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track