PREVARANTI SVE DOMIŠLJATIJI, IMAJU NOVU ŠEMU DA PELJEŠE PRODAVCE: Bračni par snimljen u krađi, izveli foru sa praškom za veš FOTO
Foto: Filip Plavčić

oprez

PREVARANTI SVE DOMIŠLJATIJI, IMAJU NOVU ŠEMU DA PELJEŠE PRODAVCE: Bračni par snimljen u krađi, izveli foru sa praškom za veš FOTO

Društvo -

Pojedini prevaranti osmislili su novi način prevare prodavaca!

Naime, u jednoj beogradskoj prodavnici kućne hemije snimljen je čovek sa suprugom koji je osim toga što je krao, pokušao da uzme pare za prašak za veš koji nije ni kupio.

- Čovek ušao, uzeo iz rafa najveći prašak za veš i došao na kasu sa pričom da ga vrati da ne odgovara njegovoj ženi (koja ga pokriva, dok krade) želi pare nazad, a usput pelješi po radnji šta stigne - navodi se u upozorenju koje je objavljeno na storiju Instagram stranice "Moj_beo_grad_".

krađa, prodavnica
foto: Printscreen Instagram moj_beo_grad

Priložena je i fotografija ovog para.

Navedeno je i da se ova prodavnica nalazi u Borči.

- Komšiluk da obrati pažnju - dodaje se u upozorenju.

Pojedini kupci bave se raznim lukavstvima kako bi prevarili trgovce. Primeri su nažalost brojni, pojedini kupci recimo izmere dve pomorandže i zalepe cenu na kesu. Nakon toga uzimaju još dve ili tri pomorandže i ubacuju u istu kesu i na taj način prođu jeftinije i varaju kupce.

Pored toga, pojedinci recimo uzmu jeftinije jabuke, izmere ih i zalepe cenu na kesu, potom te jabuke vrate u kutiju, a posluže se onim skupljim i stave u kesu sa cenom onih jefitinijih jabuka.

Upravo zbog ovoga su pojedini trgovinski lanci uveli kao obavezu da kasiri direktno na kasi izmere voće ili povrće.

Bonus video:

01:55

KOJA SU VAŠA POTROŠAČKA PRAVA! Evo šta da uradite ako vam se nedugo posle kupovine pokvari neki električni uređaj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track