AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI U ZVANIČNOJ POSETI OPŠTINI PLJEVLJA: Rodić se susreo i sa episkopom mileševskim Atanasijem
Foto: Eparhija Mileševska

saradnja

AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI U ZVANIČNOJ POSETI OPŠTINI PLJEVLJA: Rodić se susreo i sa episkopom mileševskim Atanasijem

Društvo -

Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić, boravio je u utorak u zvaničnoj poseti Pljevljima, gde se susreo sa predsednikom opštine dr Dariom Vranešom i njegovim saradnicima, navodi se na sajtu eparhije Mileševske.

Tokom razgovora predsednik opštine i ambasador su razmenili mišljenja i stavove po pitanju položaja Srba u Republici Crnoj Gori, izrazili nadu da će u budućnosti, zajedničkim radom i akcijama, doprineti poboljšanju i unapređenju života i rada prevashodno srpskog naroda, ali i svih drugih, na prostoru Pljevalja, istakli potrebu stalne saradnje i neophodnost angažovanja Republike Srbije na tom planu.

Nebojša Rodić, Atanasije Rakita
foto: Eparhija Mileševska

Kako se navodi na sajtu ove eparhije, nakon posete opštini, ambasador Rodić i konzul Nemanja Sekicki, u pratnji predsednika opštine, posetili su hram Svete Petke. Tu je gosta dočekao episkop mileševski Atanasije Rakita.

Posle obilaska hrama episkop Atanasije je u prostorijama Crkvene opštine Pljevlja sa gostima razgovarao o više pitanja vezanih za rad Crkve na ovim prostorima.

Vladika Atanasije je tom prilikom upoznao ambasadora Rodića sa položajem Srpske Pravoslavne Crkve na prostoru pljevaljske opštine i svim izazovima sa kojima se ona susretala i susreće. Predsednik opštine Pljevlja dr Dario Vraneš je u razgovoru pohvalio saradnju i odnos eparhije mileševske i opštine Pljevlja.

Bonus video:

01:17

MANASTIR ĐURĐEVI STUPOVI: Kurir na ustoličenju vladike Metodija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track