ALEKSANDRA SE GODINAMA BORI SA TUMOROM, PRVI PUT OPERISANA PRE 20 DANA: "Demantovala je sve prognoze, troškovi lečenja su visoki"
Foto: Printscreen

nade porodice SE ne gase

ALEKSANDRA SE GODINAMA BORI SA TUMOROM, PRVI PUT OPERISANA PRE 20 DANA: "Demantovala je sve prognoze, troškovi lečenja su visoki"

Društvo -

Aleksandri Dinić (29) 2. februara izvađen je deo tumora, sa kojim se godinama bori. Prve simptome osetila je još u jesen 2020. Prva intervencija bila je u junu 2022. godine. Tada joj je otvorena glava - priča sestra Nataša, bez ulepšavanja stvarnosti - uzet je uzorak i otkriveno je da boluje od glioma, agresivnog tumora, vrlo izazovnog za lečenje.

U bolnicu u Istanbulu stigla je u vrlo teškom stanju, operacije je pomerena unapred, a ovog puta lekari su zabeležili uspeh.

"Odstranjen je deo tumora i sada očekujemo plan daljih terapija. Lekari u Turskoj su vrlo zadovoljni s obzirom na to da je došla u polukomi", kaže sestra.

Aleksandra Dinić
foto: printscreen

Dodaje da se Aleksandra ne kreće, kao i da ne može da koristi levu stranu tela.

"Bila je ovo teška operacija. Malo je dezorijentisana i kratkoročna memorija joj još uvek ne radi. Ne može da ustane, ne može bilo šta samostalno da uradi", navodi uz napomenu da se nade porodice ne gase.

"Aleksandra je već demantovala sve prognoze. Čvrsto verujem da će njen, naš i trud svih oko nas biti nagrađen samo ako istrajemo do kraja. Mama i ja smo sve vreme uz nju, dosta iscrpljene. Nažalost, ne možemo samo da budemo skoncentrisane na nju, nego imamo i tu veliku brigu da li ćemo imati dovoljno novca za dalje terapije", kaže.

Aleksandra Dinić
foto: privatna arhiva

Kaže i da se nada inovativnim terapijama iz Izraela, koje će se ubrizgavati u preostali deo tumora kroz cevčicu instaliranu prilikom operacije.

"Troškovi lečenja su veoma visoki, uzdamo se u to da će nam humani ljudi pomoći", apeluje sestra.

Kako da pomognemo Aleksandri

Svi oni koji mogu i žele da pomognu Aleksandri Dinić, to mogu učiniti preko Fondacije "Budi human", slanjem SMS poruke 1360 na broj 3030, cena poruke je 200 dinara ili uplatama:

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468223-53

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468323-44

IBAN:

RS35160600000146832344

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Kurir.rs/Telegraf

Preneo: M. N.

Bonus video:

01:12

IMALI SMO DVE PONUDE ZA NATAŠINO LEČENJE, NISMO USPELI NOVAC DA SKUPIMO Muž apeluje za pomoć supruzi: Molim vas, ne odustajte!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja