SVE DIJAGNOZE SU PROTIV LUCIJE (2,5) I USKRATILE SU JOJ SREĆNO DETINJSTVO: Potrebna pomoć za lečenje i tretman matičnim ćelijama!
Lucija i Verica Miladinović, Foto: Privatna Arhiva

apel

SVE DIJAGNOZE SU PROTIV LUCIJE (2,5) I USKRATILE SU JOJ SREĆNO DETINJSTVO: Potrebna pomoć za lečenje i tretman matičnim ćelijama!

Društvo -

Dvoipogoidšnja Lucija Miladinović bori se sa mnogim dijagnozama od rođenja! Lucija ne hoda, ne sedi, ne priča, a za njene terapija i tretmane lečenja porodici je potreban novac.

- Lucija je prevremeno rođjena beba u 25+5 nedelji trudnoće (6 mesec) sa 790 grama imala je samo 1% šanse da prezivi. Bogu hvala preživela je, ali je u prvim nedeljama života dobila jake epileptične napade (kolvuzije), pila je Keepru i Pfenobarbiton lek, imala je sepsu, tri tranfuzije krvi i retinopatiju 3/4 stepen (slepilo) i urađena je operacija uspešna, imala je i reanimaciju zbog dodira majke se jako uznemirila i počeli su aparati da pište i morali su je reanimirati - priča za Kurir Licijina majka Verica Miladinović.

Navodi da je posle 117 dana Lucija izašla iz bolnice sa hipertonusom.

Lucija Miladinović
foto: Budi Human

- Kako prolaze meseci ja kao majka primećujem da Lucija dosta kasni u razvoju. Bilo mi je jako čudno, ali mislili smo da je to normalno jer se prerano rodila i treba vremena da sve postigne, jedva sam prihvatila sa 17 meseci da ona ima ozbiljnih problema i da moramo da posetimo bolnicu za cerebralnu paralizu. Tamo smo hospitalizovane i tim je za mesec dana dao svoje dijagnoze. Uradili smo genetiku i uredna je. Luciji su sumnjali na Dandy Walkerov sindrom, autizam pa čak i Reetov sindrom - navodi Verica.

Lucija Miladinović
foto: Privatna Arhiva

Međutim, nakon završene genetike se ustanovilo da Lucija ima Cerebralnu paralizu G80.1, hipotoniju trupa (teži oblik) atrofiju mozga, mikrocefaliju, proširene komore, cistu na mozgu, višak likvora, jako usporen razvoj mozga, specifičan poremećaj mišićnog tonusa (mešovit) i strabizam.

@ilijavericamiladinovic

Pored svih ovih tuznih momenata i teskih vezbi jakih lekova i dugog puta za moje bolje sutra nasa Luci se i dalje bori i koliko suza da prolije dva puta vise osmeha nam daruje ♥️🙏🥺

♬ Bolji Život - Marija Šerifovic & Marija Serifovic

- Sve te dijagnoze su protiv Lucije i bukvalno rečeno uskratile su joj srećno detinjstvo. Lucija danas ne hoda, ne sedi, ne puzi, ne priča, ne može se uspostaviti komunikacija sa njom, saradjnju sa defektologom i logopedom nemamo jer je jako nerazumna i nezrela, ali pored svega toga ona je jedna jako vesela devojčica i borac, njen osmeh i njena volja za život je jaka, ali da bi koliko toliko bila samostalna za život i bar malo razumna potrebno je mnogo vežbi, terapija, ali i matične ćelije za koju sada prikupljamo novac - kaže Verica.

Navodi, da su do sada prikupili oko 6.000 evra, ali da sve to ide sporo, te da je za Lucijine terapije neophodno još novca.

Činjenice/Ovako možete pomoći Luciji

- UPIŠI 1480 I POŠALJI SMS NA 3030

- Uplatom na dinarski račun:

160-6000001670651-86

- Uplatom na devizni račun:

160-6000001671137-83

IBAN:

RS35160600000167113783

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Bonus video:

04:36

ŠTA MI DRUGO PREOSTAJE, BORIM SE DO KRAJA ŽIVOTA - ON MI JE SVE! Potresna ispovest i apel za pomoć samohrane majke iz Čačka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track