"KRVARILA JE NA SVE STRANE..." Direktor bolnice za Kurir o preminuloj porodilji: Ćerka je mog PRIJATELJA, nije joj bilo spasa
Foto: Printscreen

TRAGEDIJA

"KRVARILA JE NA SVE STRANE..." Direktor bolnice za Kurir o preminuloj porodilji: Ćerka je mog PRIJATELJA, nije joj bilo spasa

Društvo -

Dr Nebojša Dimitrijević, direkotor Opšte bolnice Leskovac u kojoj je porođena D. L.(31) iz Vlasotoinca, a koja je jutros preminula u UKC Niš, kaže za Kurir da je naložio unutrašnju kontrolu u bolnici.

- Devojka je prvorotka, ćerka mog dobrog prijatelja, koji je medicinski tehničar i s kojim sam godinama radio u Crnoj Travi. Znam samo da je u trudnoći imala povišen krvi pritisak i da je kod nas pre dva dana porođena carskim rezom, te da je nakon njega imala obilno krvarenje zbog čega je prebačena u UKC Niš. Kod nas je primila i derivate krvi i sve što je trebalo. Kako sam kasnije saznao od kolega iz Niša imala je takozvani DIK (diseminovana intravaskularna koagulopatija) odnosno krvarila je na sve strane po organizmu. Ako je zaista to bilo, a kontrola će utvrditi, onda joj nije bilo spasa. Ali, su mi čak sinoć kolege iz Niša pisale da je malo bolje. Nažalost, jutros su javili da je preminula. Izražavam najdublje saučešće porodici - kaže za Kurir dr Dimitrijević i dodaje:

Leskovac, Nebojsa Dimitrijevic
foto: D.M.

- Trudnoću nije vodila kod nas, a druge detalje ne znam. Zato sam odmah formirao komisiju, koja će da obavi unutrašnju kontrolu. To je prvi i osnovni korak u ovakvim situacijama.

Beba je, kako navodi, dr Dimitrijević, dobro i dalje u bolnici u Leskovcu.

Podsetimo, UKC Niš je potvrdio da je pacijentkinja D. L. (1993) iz Opšte bolnice Leskovac primljena 28.februara u 15.34 min na Kliniku za ginekologiju nakon prethodno urađenog carskog reza u u Leskovcu, a zbog sumnje na krvarenje u trbuhu.

UKC Niš
foto: Beta Saša Đorđević

- Pacijentkinja je na prijemu bila u izuzetno teškom opštem stanju. Nakon kliničkog i ultrazvučnog pregleda pacijentkinja se prebacuje u jedinicu intezivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo. Pristupljeno je laboratorijskoj obradi, reanimaciji i pripremi za hitan hiruški zahvat. Uprkos hitnom hirurškom zahvatu i naporima dežurne ekipe ginekologa i anesteziologa, pacijentkinja je jutros 6.50h preminula.

J.S.S.

Bonus video:

02:41

KONAČNO IZJEDNAČEN POLOŽAJ PORODILJA: Izmena Zakona se najviše odnosi na žene koje su imale problem da napune 18 meseci staža

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja