ZDRAVSTVENA INSPEKCIJA U LESKOVAČKOJ BOLNICI ZBOG SMRTI PORODILJE Direktor bolnice za Kurir: Svi papiri su kod njih...
Foto: Printscreen/Facebook

ZDRAVSTVENA INSPEKCIJA U LESKOVAČKOJ BOLNICI ZBOG SMRTI PORODILJE Direktor bolnice za Kurir: Svi papiri su kod njih...

Društvo -

Zdavstvena inspekcija Ministarstva zdravlja upravo je u Opštoj bolnici Leskovac zbog smrti porodilje nakon carskog reza u ovoj ustanovi , naveo je za Kurir direktor ove bolnice dr Nebojša Dimitrijević.

- Ispektori Ministarstva zdravlja, po nalogu ministarke zdravlja, došli su jutros u bolincu i upravo pregledaju svu dokumentaciju, svi papiri su kod njih i proveravaju sve u vezi sa porođajem, koji je bio carskim rezom, i svime što se potom desilo pre nego što je porodilja prebačena u Niš - kaže za Kurir dr Dimitrijević i dodaje da je i on, kao direktor, odmah pokrenuo i unutrašnju kontrolu.

Porodilja, Niš, Dragana Lepojević
foto: Printscreen/Facebook

Porodilja D.L (30) iz Vlasotinca preminula je juče ujutru u Klinici za ginekologiju UKC Niš, nakon što je dan ranije u vrlo teškom stanju prebačena iz leskovačke bolnice, u kojoj je porošena pre dav dana. Rodila je dečaka, ali je nakon porođaja krenulo obilno krvarenje.

Dr Dimitrijević je nako smrti porodilje izjavio:

- Devojka je prvorotka, ćerka mog dobrog prijatelja, koji je medicinski tehničar i s kojim sam godinama radio u Crnoj Travi. Znam samo da je u trudnoći imala povišen krvi pritisak i da je kod nas pre dva dana porođena carskim rezom, te da je nakon njega imala obilno krvarenje zbog čega je prebačena u UKC Niš. Kod nas je primila i derivate krvi i sve što je trebalo. Kako sam kasnije saznao od kolega iz Niša imala je takozvani DIK (diseminovana intravaskularna koagulopatija) odnosno krvarila je na sve strane po organizmu. Ako je zaista to bilo, a kontrola će utvrditi, onda joj nije bilo spasa. Ali, su mi čak sinoć kolege iz Niša pisale da je malo bolje. Nažalost, jutros su javili da je preminula. Izražavam najdublje saučešće porodici.

Dr Nebojša Dimitrijević
Dr Nebojša Dimitrijevićfoto: Screenshot

Suprug D.L. oprostio od nje potresnom porukom na društvenim mrežama.

"Andjele svakog dana dok čuvam našeg A. pričaću mu o tebi kako treba da bude dobar kako si ti bila dobra srećo moja nisi ovo zaslužila G. moje", napisao je suprug V. L

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track