КONTROLA ZAŠTITNIКA GRAĐANA ZBOG SMRTI PORODILJE U NIŠU: Bolnici u Leskovcu i Ministarstvu zdravlja rok od 15 dana da odgovore!
Foto: Beta/Milan Obradović, Printscreen/Facebook

nakon pisanja medija

КONTROLA ZAŠTITNIКA GRAĐANA ZBOG SMRTI PORODILJE U NIŠU: Bolnici u Leskovcu i Ministarstvu zdravlja rok od 15 dana da odgovore!

Društvo -

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a povodom medijskih informacija da je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš preminula pacijentkinja iz Vlasotinca koja se prethodno porodila u Opštoj bolnici Leskovac, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada leskovačke bolnice i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić
Zaštitnik građana Zoran Pašalićfoto: Beta/Saša Đorđević

Od leskovačke Opšte bolnice Zaštitnik građana traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi informacije o merama koje su u međuvremenu sprovedene kao i o rezultatima unutrašnje provere kvaliteta rada u konkretnom slučaju.

Zaštitnik građana od Ministarstva zdravlja traži da mu u istom roku dostavi podatke o rezultatima nadzora koje je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila u Opštoj bolnici Leskovac, Univerzitetskom kliničkom centru Niš, kao i Domu zdravlja Vlasotince u kojem je vođena trudnoća pacijentkinje iz Vlasotinca.

Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da mu dostavi i rezultate vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada u navedenim zdravstvenim ustanovama.

Kako je Kurir pisao, porodilja D.L (30) iz Vlasotinca preminula je juče ujutru u Klinici za ginekologiju UKC Niš, nakon što je dan ranije u vrlo teškom stanju prebačena iz leskovačke bolnice, u kojoj je porošena pre dav dana. Rodila je dečaka, ali je nakon porođaja krenulo obilno krvarenje.

Zdavstvena inspekcija Ministarstva zdravlja upravo je u Opštoj bolnici Leskovac zbog smrti porodilje nakon carskog reza u ovoj ustanovi, naveo je za Kurir direktor ove bolnice dr Nebojša Dimitrijević.

Bonus video:

02:41

KONAČNO IZJEDNAČEN POLOŽAJ PORODILJA: Izmena Zakona se najviše odnosi na žene koje su imale problem da napune 18 meseci staža

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track