IGOR ŽEŽELJ O INICIJATIVI "EUPRAVO ZATO": Fokus je na međusobnom razumevanju Srbije i EU i približavanju benefita za obe strane
Foto: Damir Dervišagić

IGOR ŽEŽELJ O INICIJATIVI "EUPRAVO ZATO": Fokus je na međusobnom razumevanju Srbije i EU i približavanju benefita za obe strane

Društvo -

U društvu visokih zvanica, diplomatskog kora, predstavnika partnerskih organizacija, akademske i biznis zajednice, u četvrtak, 14. marta, je predstavljen portal EUpravo zato!

Ova platforma pružaće relevantan sadržaj i komunicirati inicijative i investicije Evropske unije i njihov uticaj na život građana i napredak Srbije i Zapadnog Balkana, kao i benefite koje EU može da ima od naše zemlje i regiona.

Događaju su pristvovali Ana Brnabić, predsednica Vlade RS, Tanja Miščević, ministarka za evrointegracije, NJ. E. Emanuele Žiofre, ambasador kao i šef Delegacije EU i NJ. E. Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji.

1 / 18 Foto: Damir Dervišagić

Putem video poruke obratili su se i Oliver Varhelji, evropski komesar za proširenje i susedstvo i Džejms O’Brajan, pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja.

Igor Žeželj, osnivač i predsednik uprave kompanije WMG, pojasnio je zašto baš ovaj projekat smatra relevantnim za bolju budućnost naše zemlje.

Igor Žeželj istakao je da kompanija WMG duboko veruje da je visok stepen razumevanja glavni preduslov za dostizanje novih nivoa poverenja i partnerstva.

- Poštovana predsednice Vlade, poštovani ministri, vaše ekselencije, dame i gospodo. Verujem da ste prepoznali našu iskrenu nameru da stavimo u fokus međusobno razumevanje svih aktera na putu Srbije i Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji. Mi duboko verujemo da je visok stepen razumevanja glavni preduslov za dostizanje novih nivoa poverenja i partnerstva. Mi u svakodnevnom radu vidimo da su nerazumevanje i šumovi u komunikaciji bitne prepreke da se konstruktivno reše izazovi koji su pred nama. Zato ćemo pored permanentne edukacije, kroz ovaj projekat uporno da podržavamo svaki napor i svaku aktivnost na tom putu. Mi ćemo kao kompanija da nastavimo da se svakodnevno trudimo, da kroz naše ekspertize i resurse doprinesemo da Srbija i Zapadni Balkan ubrzaju svoj razvoj u stabilna društva i postanu poštovani partneri u borbi za održivu Evropu i održivi svet, rekao je Igor Žeželj.

Pored uspešnih projekata Održiva budućnost, Zasadi drvo, Reset summit, Čisto da se zna, danas se lansira novi projekat, platforma "EUpravo zato" i na pitanje zašto baš ovaj projekat, odgovorio je sledeće:

- Poslovi kojima se bavi Wireless Media Group, gde mi svakodnevno vidimo koliki su šumovi u komunikaciji, koliko ti šumovi stvaraju probleme, da se izazovi na putu Srbije i Zapadnog Balkana ka Evropskoj Uniji reše iliti na neki konstruktivan način usmere u nekom dobrom pravcu. Zato smo mi pokrenuli "EUpravo zato" platformu, da približimo koji su to benefiti za jednu i za drugu stranu, a s druge strane da u fokus stavimo međusobno razumevanje. Da stavimo razumevanje građana Srbije, stav Europske unije i šta je to što njima treba i šta je to što oni mogu nama da ponude, a šta ne, i obrnuto. Mislim da kroz jedan takav portal i kroz jedan takav dijalog, kroz objašnjenja i permanentno povećanje razumevanja, ćemo doći automatski i do većeg poverenja, pa i do nekog većeg partnerstva u nekoj skorijoj, nadam se, budućnosti, rekao je Igor Žeželj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track