U SRBIJI PRE ČETIRI GODINE ZABELEŽEN PRVI SMRTNI SLUČAJ OD KORONE: Ovako se zarazila prva žrtva kovida! Cela zemlja bila u strahu!
Foto: Zorana Jevtić

U SRBIJI PRE ČETIRI GODINE ZABELEŽEN PRVI SMRTNI SLUČAJ OD KORONE: Ovako se zarazila prva žrtva kovida! Cela zemlja bila u strahu!

Društvo -

U Srbiji se, na 20. marta, pre četiri godine dogodilo ono čega su se građani nedeljama pribojavali - registrovan je prvi smrtni slučaj od korona virusa!

Prva žrtva kovida u našoj zemlji bio je R. B. (59), penzioner iz Kikinde, koji je radni vek završio u Odeljenju Sektora za vanredne situacije Kikinde. Ovaj nesrećni muškarac je iza sebe ostavio suprugu, sina i ćerku. Preminuo je na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine gde je dopremljen iz kikindske Opšte bolnice.

koronavirus, respirator
foto: EPA/Janos Vajda

Preminuli R.B. bio je, kako je Kurir tada pisao, komšija prvoobolelog Kikinđanina (61) koji se takođe nalazio na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine:

- Njegova porodica, rodbina i prijatelji su ovu vest teško podneli. Verovali su da će R. B. dobiti ovu bitku. Strašno nam je žao - rekli su za Kurir prijatelji preminulog čoveka.

Tužnu vest o prvoj žrtvi koronavirusa potvrdila je i Ana Brnanić, premijerka Srbije:

Ana Brnabić, 29. jun
foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Moram da saopštim da smo nažalost izgubili prvi ljudski život u borbi protiv korona virusa. Pre nekoliko sati u KC Vojvodine u Novom Sadu preminuo je muškarac star 59 godina iz Kikinde - rekla je Branbić i dodala da je ovaj muškarac korona virus dobio od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam bori sada za život. Ona je u svoje i u ime predsednika Aleksandra Vučić izjavila porodici saučešće.

Premijerka je izjavila da je od 135 registrovanih slučajeva obolelih od korone u Srbiji, 64 u izolaciji, a osam na respiratorima.

- Nažalost, imamo jednog preminulog. Naši lekarski timovi bore se za živote još osam građana - rekla je Brnabićeva i poručila da je na svima nama odgovornost da pokušamo da zaštitimo sebe, svoje najmilije i najbliže, porodice, komšije, lokalnu zajednicu... time što ćemo izlaziti što je manje moguće i poštovati preporuke.

Međutim, nažalost, ovo je bio samo početak...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja