POTRESNA ISPOVEST ŽENE KOJOJ SU UZELI ČETVOROGODIŠNJE DETE: Govorio je NEĆE MENE NIKO ODVESTI, a onda...Ne mogu sebi da oprostim!
Foto: Kurir televizija

oduzimanje dece

POTRESNA ISPOVEST ŽENE KOJOJ SU UZELI ČETVOROGODIŠNJE DETE: Govorio je NEĆE MENE NIKO ODVESTI, a onda...Ne mogu sebi da oprostim!

Društvo -

Miroslava Lazić, hraniteljica jedne devojčice ispričala je u emisiji "Ni pet ni šest" na Kurir televiziji kako je nažalost doživela da četvorogodišnjeg brata te devojčice - koji je takođe bio kod nje u hraniteljstvu - uzmu usvojitelji iz Švedske i tako ga razdvoje od sestre bez njene saglasnosti.

Miroslava je bila hraniteljka četvorogodišnjeg dečaka i njegove starije desetogodišnje sestre.

Miroslava Lazić
foto: Kurir televizija

Kako tvrdi deca su bila srećna kod nje i ona ih je veoma zavolela, a onda je stigao zahtev za usvajanje od strane porodice iz Švedske:

- Ako bi ih usvojili oboje ja ne bih imala ništa protiv, ali oni su hteli samo dečaka. Hteli su da ih razdvoje, a sa tim se nisam mogla saglasiti. Dečak nije hteo da ide i stalno je govorio "Neće mene niko odvesti!" Ja sebi neću moći da oprostim što tada nisam poznavala zakon i procedure. Mislila sam da je sve to po zakonu.

Period adaptacije od trenutka kada su usvojitelji došli po dete trajao je samo pet dana.

- Oni su ga u tom periodu adaptacije koji je trajao samo pet dana, stalno vodili negde. U Beograd, pa Novi Sad i tako dalje. Kupovali su mu igračke. Onda bi ga vraćali i on je bio ubeđen da će se vratiti.

01:15

POTRESNA ISPOVEST ŽENE KOJOJ SU UZELI ČETVOROGODIŠNJE DETE: Govorio je NEĆE MENE NIKO ODVESTI, a onda...Ne mogu sebi da oprostim!

Iako je jedan od uslova da se usvoji dete iz strane zemlje to da solidno poznaju jezik naroda koji u njoj živi Miroslava je od usvojitelja čula samo:

- Dobar dan. Samo sam to čula da su rekli. Saznala sam posle da ni posle tri godine boravka tamo on nije naučio švedski. Ja se sa njim od kad su ga odveli nikada više nisam čula. Nije mi dobro kad na to pomislim.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

05:22

OVAJ ZAKON NIJE U SKLADU SA ŽIVOTOM! Advokat o tragičnom slučaju preminule bebe, čiji roditelji trpe birokratski PAKAO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja