NEKADA OMILJENI PREDMET, SAD GA IZBEGAVAJU! Šok podaci: Deca ne umeju da urade kolut unapred, MANJE OD 15 odsto SE BAVI SPORTOM
Foto: Think

KURIR TELEVIZIJA

NEKADA OMILJENI PREDMET, SAD GA IZBEGAVAJU! Šok podaci: Deca ne umeju da urade kolut unapred, MANJE OD 15 odsto SE BAVI SPORTOM

Društvo -

Odrastanje uz savremene tehnologije doprinelo je tome da se deca sve manje kreću i igraju.

Sve je manje dece koje trče po parku ili se penju po drveću. Na času, ne znaju da urade kolut unapred, plaše se kozlića.

Fizičko zanimanje, koje je nakada bio omiljeni čas školaraca, a za čuvenu kombinaciju crni šorc, bela majica, danas retko koje dete zna.

00:55

NEKADA OMILJENI PREDMET, A SADA GA IZBEGAVAJU! Šok statistika: Deca ne umeju da urade kolut unapred, MANJE OD 15% SE BAVI SPORTOM

Manje od 15 odsto dece bavi se sportom u Srbiji, a ostatak se samo proforme sreće sa aktivnostima fizičke prirode.

ANKETA POVODOM OVE TEME:

- Interesovanje je na drugoj strani, više je prisutna elektronika, aparati - rekao je za Kurir televiziju jedan Beograđanin.

- Da se vrati kao nekada, da se organizuju turniri, da se deca u školi druže - izjavila je jedna žena.

- Ja sam mator, a kada sam bio dete, škola nije postojala bez fizičke aktivnosti - reče sugrađanin.

Jedan od problema je što roditelji, iz raznih razloga, oslobađaju decu fizičkog vaspitanja.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

03:10

TREBA LI UKINUTI OCENE ZA FIZIČKO VASPITANJE? Stručnjaci kažu NE, a evo koji su razlozi! Deca neće na čas, a idu u teretanu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track