PROGOVORILA ŽENA ČIJA JE KAMERA SNIMILA NESTALO DETE "Dankina majka prelazi ulicu, a nakon 10 minuta dolazi i otac" (FOTO)
Foto: Privatna arhiva, Printscreen/X

NOVI DETALJI IZ BORA

PROGOVORILA ŽENA ČIJA JE KAMERA SNIMILA NESTALO DETE "Dankina majka prelazi ulicu, a nakon 10 minuta dolazi i otac" (FOTO)

Društvo -

Sa nadzorne kamere koja se nalazi u dvorištu kuće meštanke Jasmine S. iz Banjskog Polja, skinut je snimak koji je pregledala policija, u okviru potrage za nestalom Dankom Ilić.

Kako je ispričala policija je snimke uzela oko 19 časova i 30 minuta.

"Ugradila sam kameru pre oko mesec dana samo zbog bezbednosti majke jer se bavim turizmom, inače je ovo naselje mirno i sigurno. Živim ovde 30 godina i nikad se nije desio nikakav problem. Sad je ispalo da je dobro što sam ugradila kameru ako snimak može da pomogne u istrazi" - rekla je komšinica i nastavila:

"Na snimku se videlo da je majka sa decom prošla ulicom. Oko deset minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći devojčicu", kazala je naša sagovornica. Istakla je da ne želi ništa više da kaže da ne bi uticala na istragu."

Podsetimo, devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je juče oko 13.45 u naselju Banjsko polje.

Potraga za nestalim detetom i dalje je u toku, svi nadležni su na terenu i intenzivno se radi na njenom pronalasku.

U potrazi za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić priključili su se forenzičari i pripadnici beogradske Kriminalističke policije.

Časlav Dragomirović, deda Danke Ilić, kaže za Kurir da su zahvalni svima koji učestvuju u potrazi.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me
foto: Kurir Televizija

- Hvala svima koji su došli da nam pomognu! Mi se nadamo da ćemo naći našu Danku... Zahvalan sam svima koji pomažu da se moja unuka nađe - kaže Časlav koji sa sinom Stefanom na terenu i sa pripadnicima MUP-a pretražuje predeo gde mu je nestala unuka.

Vidno uznemiren i van sebe trudi se da ostane skoncentrisan na potragu, ali se po njemu može videti da je zamišljen i zabrinut zbog celokupne situacije.

Dušan Mišić, spasilac Gorske službe spasavanja Srbije (GSS) koji je sa kolegama u pretrazi terena za devojčicom Dankom Ilić kaže za Kurir "da se traga u zonama od 360 stepeni od mesta na kom je devojčica poslednji put viđena."

- Naša ekipa je još juče oko 16 sati izašla je na teren i otpočeta pretraga terena. Prvobitno su stigla ekipa iz stanice Bor koja dobro poznaje teren, a kasnije i svi ostali spasioci iz različitih gradova Srbije. Kada sve uzmemo u obzir sinoć su bili izuzetno loši vremenski uslovi koji su otežavali potragu. Kiša je prestala da pada jutros oko sedam sati i to je bila dobra vesta, jer to svakako ide u korist - rekao je on.

U međuvremenu telefon majke poslat je na veštačenje.

Kurir.rs/MONDO

Bonus video:

00:11

Potraga za devojčicom iz Bora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja