KAO PRAVO LETO - U OVOM GRADU JE DANAS IZMERENA NAJVIŠA TEMPERATURA! Za vikend nas čeka 30°C, a evo i gde! Nova prognoza vremena
Foto: Shutterstock

KAO PRAVO LETO - U OVOM GRADU JE DANAS IZMERENA NAJVIŠA TEMPERATURA! Za vikend nas čeka 30°C, a evo i gde! Nova prognoza vremena

Društvo -

Srbija je pod uticajem termičkog visinskog grebena i u sklopu njega do našeg područja stiže veoma topla vazdušna masa sa jugoistoka. U većem delu Srbije danas preovladava pretežno sunčano vreme, povremeno uz umerenu oblačnost.

Oko 15 sati najtoplije je bilo u Ćupriji sa 27°C.

U ostalim predelima Srbije temperature se kreću od 22 do 26°C. Vrlo toplo je i na planinama, Kopaonik meri 12°C, Sjenica 18°C, a Zlatibor 19°C.

Ove temperature su i za 10 stepeni više od proseka.

Još toplije u Srbiji se očekuje tokom vikenda.

Beograd, Knez Mihailova
foto: Shutterstock

Maksimalna temperatura biće iznad 25°C, lokalno i do 30°C, a najtoplije će biti u Podrinju i u Kolubarskom okrugu, u Beogradu se očekuje 28-29°C.

Inače, naše područje, kao i veći deo jugoistoka Evrope najtopliji su predeli kontinenta, a takva situacija očekuje se i tokom vikenda.

Južni vetar trenutno je u pojačanju, pa se tokom vikenda ponovo očekuje veoma vetrovito vreme. Ipak, vetar će biti fenskog i toplog efekta.

Dakle, u većem delu Srbije duvaće pojačan jugozapadni vetar, na zapadu Srbije i na planinama sa olujnim udarima od 80 km/h, dok se u košavskom području duvati jak južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima.

Pogoršanje vremena očekuje se u ponedeljak uveče i u utorak i ono će biti praćeno zahlađenjem sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track