"PROŠAO SAM POLIGRAF" Dankin pradeda za Kurir: Molimo Boga da je ona na snimku! OTKRIVA GDE SE NALAZI DANKIN BRAT
Foto: Printscreen/TikTok, Austrijska policija

"PROŠAO SAM POLIGRAF" Dankin pradeda za Kurir: Molimo Boga da je ona na snimku! OTKRIVA GDE SE NALAZI DANKIN BRAT

Društvo -

"Molimo Boga da je Danka na snimku, samo da je živa i zdrava gdegod da je, svi se uzdamo u to", sa strepnjom je izgovorio Ivanin deda novinarkama Kurira.

Već sedmi dan nema vesti o dvogodišnjoj devojčici, kobnog 26. mart ujedinila je ne samo meštane Banjskog polja, već i celu Srbiju, kada su svi neumorno delili Dankinu fotografiju u nadi da je neko video.

Deda Dankine majke za svoju unuku kaže da je sve vreme u šoku, kao i to da očigledno nije u stanju da iskaže sve ono što joj leži na duši.

- Teško joj je, kao i svima nama, ali ona je majka i samo ona zna kako joj je. Danima je noćila ovde, bila je uz porodicu, a policija je obezbeđivala deo kuće, mada sada su otišli za Bor, tamo su sve vreme - kaže deka za Kurir.

I Dankin pradeda na poligrafu

Naime, on je takođe bio podvrgnut poligrafskom testiranju, koji je, kako kaže, naravno prošao, iz razloga što nema šta da krije i dodaje - cilj je svima isti, da se Danka što pre nađe.

Da podsetimo i na to da Ivana, majka devojčice, nije bila na poligrafu, samo zbog toga što zakon tako nalaže jer je u blagoslovenom stanju i sa svojim suprugom čeka treće dete.

Starije dete, sin koji je bio sa majkom i sestrom kada je ona nestala, i dalje se, kako saznajemo, nalazi kod bake i deke, odnosno Miloševih roditelja koji će o njemu voditi računa sve dok se istraga ne završi.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me
foto: MUP Srbije

Inače, kako je ispričao Ivanin deka, imanje u Banjskom polju se vodi na njega, a iako godinama niko ne živi tamo, puno mu je srce bilo što ih ljudi i danas posmatraju kao komšije koje kao da nikada nisu napustile to mesto, te su onda kada im je bilo najpotrebnije, svi izašli na ulice u potragu za malom devojčicom.

- To je moje imanje, ali godinama tamo niko ne živi, povremeno obilazimo, da ne pređe sve u korov, a onaj dan kada se to desilo sa Dankom, svi su došli da pomognu, gledalo se ispod svakog kamena - ispričao je stariji čovek.

Ništa se ne prepušta slučaju

Kao što smo već pisali, nakon raščišćavanja na mestu gde je Danka poslednji put viđena, potraga je jutros u ranim jutarnjim časovima bila usmerena u novom pravcu, i to 3,5 kilometra dalje od pojate u Banjskom polju, odnosno ka deponiji na starom banjskom putu.

- Potraga se nastavlja dalje, rejon se ne napušta dok se sve ne završi. Dakle, policija ne prepušta ništa slučaju - rečeno je za Kurir iz MUP-a povodom pojavljivanja kopača i članova Uprave kriminalističke policije na novoj lokaciji gde se potraga nastavila.

S tim da, s druge strane, istraga nastavlja da teče, kako na terenima, tako i u prostorijama policijske stanice, kada je pored saslušavanih roditelja Danke Ilić, sa policijom danas razgovarao i njen ujak, Stefan Dragomirović.

- Članovi porodice periodično dolaze u stanicu, i ne samo po pozivu, već I svojom voljom. Osim roditelja, tu su i ostali koji mogu pomoći u daljoj istrazi, kako bi se slučaj sagledao sa svih aspekata - objasnila je naša sagovornica.

Naša policija u saradnji sa bečkom, rade na razrešenju slučaja, od momenta kada se pojavio najnoviji trag koji se proverava, a to je snimak iz Beča poslat sa adrese Srbina koji živi u austrijskom glavnom gradu. Dok se neumorno traga za Dankom, Evropolu su takođe dostavljeni svi dostupni podaci, a cela nacija s nestrpljenjem čeka novosti u vezi objavljenog snimka koji se proverava.

Bonus video:

01:39

Snimak iz Beča na kome je navodno Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track