ŠESTORICA KOMANDIRA PREŠLA 440 KILOMETARA ZA MALU ANASTASIJU! Veličanstveni špalir u manastiru Ostrog za plemenite momke! VIDEO
Foto: Privatna Arhiva

humanost na delu

ŠESTORICA KOMANDIRA PREŠLA 440 KILOMETARA ZA MALU ANASTASIJU! Veličanstveni špalir u manastiru Ostrog za plemenite momke! VIDEO

Društvo -

Šest pripadnika Službe za obezbeđenje Okružnog zatvora u Beogradu i Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu prešli su pešice za devet dana 440 kilometara od Beograda do Ostroga kako bi pomogli da se što više novca prikupi za lečenje male Anastasije Zafirović iz Beograda koja boluje od cerebralne paralize, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Osmogodišnja Anastasija je zbog komplikacija na rođenju, navode, ostala bez kiseonika u mozgu što je dovelo do njegovog velikog oštećenja i cerebralne paralize od koje se vec godinama leči za šta su joj potrebna sredstva za fizikalne tretmane, rehabilitaciju i tretmane matičnim celijama.

Komandiri, Miloš Marjanović
foto: Privatna Arhiva

- Pripadnici Službe Miloš, Boris, Aleksandar, Marko, Predrag i Milan krenuli su na put 23. marta 2024. godine iz manastira Rakovica, u kome počivaju mošti blaženo počivšeg patrijarha Pavla, do manastira Ostrog, u kome se nalaze mošti Svetog Vasilija Ostroškog. Oni su na ovom putu stekli podršku mnogih pojedinica i organizacija koji su ih, vidno iscrpljene, aplauzom dočekali ispred Ostroga. Naši komandiri su dnevno pešice prelazili oko 50 kilometara što je osim fizičke iscrpljenosti donelo i očekivane povrede koje prate ovakav put, ali su sva šestorica ponosna što su zajedno završili "hodočašće" za Anastasiju - naveli su.

Komandiri, Miloš Marjanović
foto: Privatna Arhiva

U Upravi za izvršenje krivicnih sankcija su dodali i da su zahvalni zaposlenima, kao i široj javnosti, koja je, osim podrške komandirima i finansijski pomogla ovu humanitarnu akciju fondacije "Budi human".

Budi human

Pošaljite 963 na broj 3030

Svi koji žele mogu da uplate novac za lecenje osmogodišnje devojcice, to mogu da urade na žiro racun fondacije „Budi human" na broj 160-6000000843926-68 ili slanjem broja 963 na broj 3030.

Miloš Marjanović (40), nadzornik straže u Okružnom zatvoru u Beogradu, kaže za Kurir da put nije bio nimalo naivan, ali su imali jaku motivaciju.

00:36

Komandiri zatvora

- Put nije nimalo naivan, bio je pun iskušenja, bilo je i povreda, ali i mnogo lepih trenutaka. Čuli smo se sa mamom male Anastasije i baš smo srećni što smo uspeli da stignemo do cilja - kaže on i dodaje da nije očekivao takav lep doček u manastiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja