REALNA CENA PRAŠKA ZA PECIVO 10 DINARA, IMA I ZA 8, U MARKETIMA KOŠTA 23! Srbi besni zbog cena, otkrili kako da uštedite
Foto: Youtube Printscreen

razlika u cenama

REALNA CENA PRAŠKA ZA PECIVO 10 DINARA, IMA I ZA 8, U MARKETIMA KOŠTA 23! Srbi besni zbog cena, otkrili kako da uštedite

Društvo -

Potrošači u Srbiji tvrde da su cene pojedinih artikala dosta niže u malim prodavnicama u odnosu na markete i hipermarkete.

Kao primer za to navode pakovanja praška za pecivo od šest komada koje u marketima košta od 130 do 135 dinara, dok je u malim trgovinama maltene duplo jeftinije i iznosi 75 dinara. U marketima dakle kesica iznosi 23 dinara, dok je u prodavnicama 13 dinara.

Na društvenoj mreži X pokrenula se polemika upravo oko te razlike u cenama.

- Ne znam da li postoji bolji primer o razmeri pljačke građana. Desno je račun iz lanca malih radnji koje nemaju veliki asortiman, ali to što imaju je drastično jeftinije nego bilo gde - navodi se u objavi koja je pokrenula niz reakcija.

- Ja odavno pozivam na bojkot hipermarketa! Em, uštediš, em pomogneš komšijama da pokrenu biznis - navodi se u jednom komntaru, dok u drugom stoji:

Prodavnica, market, supermarket
foto: Shutterstock

- Realna cena jedne kesice je 10 dinara. U normalnim prodavnicama ima i za osam dinara.

Neki od njih su se dotakli i cene brašna koje u malim prodavnicama iznosi 56, dinara, a u marketima za 20 dinara skuplje.

- Ja se šokirala kad sam videla jedan kilogram brašna 56 dinara, a do sad plaćala 75-80 dinara kako gde - glasi jedan od komentara, dok u narednom stoji:

- Ko je u mogućnosti više mu se isplati da ode u manji grad i kupi potrepštine za duži period.

- Danas sam videla spagete koje najčešće kupujemo za 160 dinara! Svuda su oko 240 dinara. Da ne poveruješ. Ovo je Beograd, Rakovica. Ne znam da li još negde imaju radnje. Bogat asortiman robe dosta domaće,radnici svaka čast!

Sudeći po reakcijama potrošača mnogi uštede prilikom kupovine ako pojedine artikle pazare u manjim trgovinama.

Bonus video:

03:13

OVIM BI SAZNALI KAKO NAS TRGOVCI ŠIŠAJU CENAMA Gavrilović: To bi nam pomoglo da nađemo alternative, a informacije DELIMO JAVNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja